BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Αργεντινή και Μαρόκο αυξάνουν την παραγωγή ελαιόλαδου

Το Μαρόκο, το οποίο ήδη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας επιτραπέζιων ελιών μετά την Ελλάδα, ευελπιστεί να διπλασιάσει τη συνολική παραγωγή του το 2020 στους 2,5 εκατ. μ.τ, σύμφωνα με την εφημερίδα La Semana Vitivinícola. Αυτό σημαίνει διπλασιασμός του τωρινού ποσοστού, το οποίο ανέρχεται στο 5% του ΑΕΠ της χώρας.

Αργεντινή και Μαρόκο αυξάνουν την παραγωγή ελαιόλαδου

0
0
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην Αργεντινή, μια ομάδα νομοθετών από την περιφέρεια του Cuyo, εισήγαγε στο κογκρέσο ένα νομοσχέδιο για την προώθηση του εκσυγχρονισμού του τομέα ελαιολάδου της χώρας.

Θα δημιουργηθεί ένα ταμείο ώστε να ενθαρρύνει την αναζωογόνηση μιας βιομηχανίας που χτυπήθηκε σκληρά από τον παγετό τα τελευταία τρία χρόνια, σύμφωνα με το νομοσχέδιο. Το 37% της συνολική έκτασης των ελαιόδεντρων της περιφέρειας καταστράφηκε, σύμφωνα με αναφορές.

Η δημιουργία θέσεων εργασίας σε αγροτικές περιοχές και η ανάπτυξη μιας βιομηχανίας που υπό-εξυπηρετείται από τα φορολογικά κίνητρα, είναι αυτό που ευελπιστούν οι πολιτικοί ότι θα πετύχει η νέα αυτή πρωτοβουλία. Η παραγωγή ελαιόλαδου της χώρας έχει διπλασιαστεί ενώ η παραγωγή επιτραπέζιων ελιών έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 90% την τελευταία δεκαετία.   

(Πηγή: www.sevi.net)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία