BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Χορηγός της έκθεσης γλυπτών Froglessness ο ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ του Άγγ. Ρούβαλη

To κρασί ΜΙΚΡΟΣ ΒΟΡΙΑΣ Λευκός του Άγγελου Ρούβαλη, θα συνοδεύσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Froglessness» του Γιώργου Γυπαράκη. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 20:00 στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20).

Χορηγός των εγκαινίων του θεάτρου «Αγγέλων Βήμα» ο Άγγελος Ρούβαλης

1
0

Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονο και ταυτόχρονα εναλλακτικό, το οποίο διαρκεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Η έκθεση αντικατοπτρίζει, την αδράνεια του σημερινού ανθρώπου, σαν αντίδραση στους γρήγορους ρυθμούς ζωής του, και την χαρακτηρίζει ως «αποβατραχοποίηση».

«Αν τοποθετήσεις έναν βάτραχο στο κέντρο ενός πιάτου μετά από λίγα δευτερόλεπτα θα πηδήσει έξω από αυτό. Αν επιχειρήσεις να τον βάλεις ξανά θα πηδήσει και πάλι.

Η ιδέα του froglessness αφορά στην “ακινητοποίηση” του ανήσυχου βάτραχου που ζει μέσα μας. Ο όρος, δανεισμένος από το καθοδηγητικό κείμενο του βουδιστή μοναχού, Thich Nhat Hanh, αναφέρεται στο κατόρθωμα της απραξίας, ως την απόλυτη Πράξη.

Η έκθεση διερευνά την παραινετική πρόταση του Nhat Hanh για παύση, ως δυνητικό εργαλείο επανασχεδιασμού της καθημερινής ζωής απέναντι σε μια καθολικά «βατραχοποιημένη» κουλτούρα που υποστηρίζει την αποκλειστική προτεραιότητα του αδιάκοπου και αλόγιστου πράττειν.

Η γλυπτική εγκατάσταση διαπραγματεύεται την εκδοχή ενός ταξιδιού χωρίς κίνηση προς έναν τόπο προσηλωμένο σε μια βραδεία αντιληπτικότητα που ενεργοποιείται από μηχανισμούς πνευματικής εκγύμνασης και αργόσχολες ρουτίνες, ανασύροντας το κέρδος και την απόλαυση που κρύβεται στην άσκοπη και ασήμαντη δραστηριότητα».

Ο Άγγελος Ρούβαλης και ο  Μικρός Βοριάς Λευκός για μια ακόμη φορά στηρίζουν την τέχνη και προβάλλουν την άρρηκτη σχέση μεταξύ πνευματικής αναζήτησης και  λελογισμένης κατανάλωσης  οίνου.

 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα:

https://www.arch.ntua.gr/sites/default/files/person_cv/cv_giorgos_gyparakis.pdf

 

Διάρκεια έκθεσης 

- 23 Οκτωβρίου-15 Νοεμβρίου  2014

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας

- Τρ., Πέ. & Παρ. 11.00 -15.00 &17.00–20.00

-  Τετ. 11.00-15.00 και Σάβ. 11.00 –14.00

- Κυριακή & Δευτέρα κλειστά                     

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία