BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Πλημμύρες στη Λιγουρία φέρνουν μισή ελαιοπαραγωγή

Οι έντονες βροχοπτώσεις στη Λιγουρία ήταν ακόμα πιο καταστροφικές από την ξηρασία που έπληξε την περιοχη.

Πλημμύρες στη Λιγουρία φέρνουν μισή ελαιοπαραγωγή

3
0

Στο μισό από την παραγωγή του 2013, όταν και η περιφέρεια παρήγαγε 5,728 τόνους ελαιόκαρπο, αναμένεται να είναι η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου στην περιφέρεια της Λιγουρίας, σύμφωνα με την ένωση Ιταλών αγροτών, Coldiretti.

Ο λόγος είναι οι κακές καιρικές συνθήκες και οι πλημμύρες των τελευταίων εβδομάδων που έπληξαν την περιοχή.

Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά, με τις κακές καιρικές συνθήκες, τις υψηλές θερμοκρασίες, την ξηρασία και την επιδημία παρασίτων να έχουν ήδη μειώσει τις εκτιμήσεις για την παραγωγή ελαιόλαδου. Όμως, τα τελευταία γεγονότα χειροτερεύουν την κατάσταση.

Οι έντονες βροχοπτώσεις στη Λιγουρία ήταν ακόμα πιο καταστροφικές από την ξηρασία που έπληξε την περιοχή, η οποία μείωσε κατά 82% τις βροχοπτώσεις αυτής της σεζόν, σε σχέση με το μέσο ετήσιο επίπεδο βροχοπτώσεων, σύμφωνα με την Coldiretti.

Οι βροχές πλημμύρισαν τα χωράφια, «έγδυσαν» τα φυτά, έκλεισαν τους αγροτικούς δρόμους και απομόνωσαν ολόκληρα χωριά στην περιοχή, μειώνοντας την παραγωγή και παρεμποδίζοντας την συγκομιδή, την χειρότερη χρονικά στιγμή.

Η πτώση της παραγωγής του ελαιόλαδου στην Λιγουρία είναι το τελευταίο από τα αναμενόμενα χτυπήματα στην ιταλική παραγωγή ελαιόλαδου το 2014. Μείωση της παραγωγής κατά 35% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται σε εθνικό επίπεδο, και σαν αποτέλεσμα η τιμή του ελαιόλαδου προβλέπεται να αυξηθεί κατά 38%, σύμφωνα με την Coldiretti.

Αίτημα για κρατικές ενισχύσεις

Να σημειωθεί ότι το  98% των δήμων της Λιγουρίας έχει πληγεί από τις πλημμύρες ή βρίσκονται σε περιοχές υψηλής υδρογεωλογικής αστάθειας, και ως εκ τούτου εξακολουθούν να κινδυνεύουν.

Έκτακτη κρατική ενίσχυση θα ζητήσει κατά την διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Λιγουρίας, Κλαούντιο Μπουρλάντο, μαζί με τον Δήμαρχο της Γένοβας, Μάρκο Ντόρια, και τον συντονιστή της εθνικής εκστρατείας πρόληψης «Ιtalia Sicura», Έρασμο Ντ΄Αντζέλις, και πρότεινε όλοι οι δήμοι να ετοιμάσουν μια εκτίμηση των ζημιών. Οι ζημία θα ξεπερνά τα 300εκατ. ευρώ, είπε.

Όλες οι εξελίξεις στην αγορά του ελαιολάδου και στην καλλιέργεια συνολικά στο περιοδικό el που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 25 Οκτωβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία