BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Εξαιρέθηκαν της εισφοράς δακοκτονίας για το 2014 οι βιοκαλλιεργητές

Τον πίνακα με τις περιοχές στις οποίες διενεργήθηκε με μέριμνα του Δημοσίου ομαδική καταπολέμηση δάκου της ελιάς κατά το ελαιοκομικό έτος 2014 - 2015 κοινοποίησε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου μα απόφαση της η ΓΓΔΕ.

Χανουν 150 εκατ. οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης

4
0

Σύμφωνα με την απόφαση της ΓΓΔΕ οι ελαιοκαλλιεργητές, οι οποίοι κατά το έτος 2014 άσκησαν τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας, δεν υποχρεούνται στην καταβολή εισφοράς δακοκτονίας.

Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ κατάσταση με τα ονόματα των καλλιεργητών αυτών κατά περιοχή.

Αντίγραφο της σχετικής απόφασης θα παραδίδεται από το βιοκαλλιεργητή στον ελαιοτριβέα ως δικαιολογητικό για τη μη είσπραξη από αυτόν εισφοράς δακοκτονίας.

Για τους ελαιώνες που κατ’ αρχάς εντάχθηκαν στο πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς αλλά μέχρι το τέλος της ελαιοκομικής περιόδου 2014 δεν εφαρμόσθηκε το πρόγραμμα της συλλογικής καταπολέμησης οι αντίστοιχοι ελαιοκαλλιεργητές δεν υποχρεούνται στην καταβολή της εισφοράς δακοκτονίας για το έτος 2014.

Οι Περιφερειακές Ενότητες θα αποστείλουν στις αρμόδιες ΔΟΥ κατάσταση των πρωτοβάθμιων ΟΤΑ στις περιοχές των οποίων δεν εφαρμόσθηκε πρόγραμμα συλλογικής καταπολέμησης.

Τέλος, όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί η τιμή του λαδιού κατά κιλό (1,524 ευρώ/κιλό), με βάση την οποία θα υπολογίζεται αποκλειστικά και μόνο η πιο πάνω εισφορά δακοκτονίας (1,524Χ2%=0,030 ευρώ /κιλό), για το ελαιοκομικό έτος 2014 - 2015 και όχι οποιαδήποτε άλλη οικονομική επιβάρυνση.

Βρείτε εδώ τον πίνακα: Δήμοι και Κοινότητες που έκαναν δακοκτονία το 2014-2015.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία