BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Τιμή 2,85-3 ευρώ για το έξτρα παρθένο από την ΕΑΣ Λέσβου ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής

Στα 2,85 ευρώ το κιλό θα αγοράζει η ΕΑΣ Λέσβου το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 0,3 βαθμών, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η τιμή του άσσου διαμορφώνεται στα 2,60 ευρώ το κιλό, για το ελαιόλαδο οξύτητας 1,5 βαθμού στα 2,5 ευρώ το κιλό και για το βιομηχανικό πεντάρι στα 2 ευρώ.

Μια σπίθα ανάκαμψης στην αγορά ελαιολάδου

2
0

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΑΣ Λέσβου, οι παραπάνω τιμές ισχύουν για πληρωμή των παραγωγών με την παράδοση των καταστάσεων ελαιολάδου από τους συνεταιρισμούς στην Ένωση.

Σε περίπτωση που οι παραγωγοί επιλέξουν να πληρωθούν μετά από 40 ημέρες, η τιμή προσαυξάνεται κατά πέντε λεπτά του ευρώ. Έτσι, η τιμή για τα τρία δέκατα φθάνει στα 2,90 ευρώ και για τον άσσο στα 2,65 ευρώ το κιλό.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν τόσο για τα ελαιόλαδα της νέας εσοδείας όσο και για τα ελαιόλαδα εσοδείας 2013 - 2014.

Σύμφωνα με το ιταλικό ISMEA, την προηγούμενη εβδομάδα η μέση χονδρική τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 3,31 ευρώ το κιλό, εμφανίζοντας κάμψη σε εβδομαδιαία βάση της τάξης του 4,3%, ενώ σε ετήσια βάση παρουσιάζει άνοδο 30,9%. Επίσης, η μέση χονδρική τιμή του βιομηχανικού ελαιολάδου στην Ελλάδα έχει διαμορφωθεί στα 2,05 ευρώ ανά κιλό.

Οι τιμές που καταγράφει το Ινστιτούτο αφορούν σε αγοραπωλησίες ενός βυτίου τουλάχιστον, με την παράδοση του προϊόντος να γίνεται στην πόρτα του ελαιοτριβείου. Πέρα από την τιμή παραγωγού, περιλαμβάνεται και το εμπορικό κέρδος του ελαιοτριβέα ή του χονδρεμπόρου που πουλάει το λάδι.

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία