Την ώρα που όλα δείχνουν ότι το ελληνικό ελαιόλαδο κατάφερε φέτος να βγει κερδισμένο από τις συγκυρίες της διεθνούς αγοράς και μάλιστα με προοπτικές ακόμα καλύτερων τιμών στο άμεσο μέλλον, το el ταξιδεύει 10 χρόνια μπροστά στο μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας και φτάνει στη Χαέν της Ισπανίας, την παγκόσμια πρωτεύουσα του ελαιολάδου, όπου ο ελαιοτριβέας αποκαλείται μαέστρος και δεν υπάρχουν πια ραβδιά και τσουβάλια στα χωράφια.
Από εκεί περνάει στην Ιταλία όπου ο δαιμόνιος σεφ και ηθοποιός Φελίπε Ματέι, σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία πλασάροντας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που εμπορεύεται σαν ακριβό κρασί, μιλώντας για τα «φίνα αρώματα» και το «σώμα» των προϊόντων του.
Τον τόνο της σταθερής αύξησης της παγκόσμιας κατανάλωσης ελαιολάδου, που όπως θα διαβάσετε, εξαπλώνεται σήμερα πέρα από την «κλειστή αγορά» των παραδοσιακών ελαιοπαραγωγικών χωρών, ενισχύει και η «απόβαση» στις ΗΠΑ ελαιουργικών ομίλων της Αυστραλίας, οι οποίοι στήνουν εγκαταστάσεις παραγωγής και εμφιάλωσης, έχοντας καταλάβει πως ο Νέος Κόσμος διακατέχεται και πάλι από τον πυρετό, αυτή τη φορά, του «υγρού χρυσού».
Διαβάστε, επίσης, σημαντικές συμβουλές για το σωστό κλάδεμα της ελιάς και τι θα πρέπει να αποφύγετε για να επιτύχετε αύξηση της παραγωγής σε ελαιόκαρπο, τις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους.
Όλα αυτά μαζί με πολλά ακόμη θέματα που αφορούν την ελαιοκομία αλλά και παρουσιάσεις επιτυχημένων επιχειρήσεων από τον ελληνικό χώρο στο 6ο τεύχος του el που έρχεται μαζί με την Agrenda.
Από εκεί περνάει στην Ιταλία όπου ο δαιμόνιος σεφ και ηθοποιός Φελίπε Ματέι, σημειώνει τεράστια εμπορική επιτυχία πλασάροντας το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που εμπορεύεται σαν ακριβό κρασί, μιλώντας για τα «φίνα αρώματα» και το «σώμα» των προϊόντων του.
Τον τόνο της σταθερής αύξησης της παγκόσμιας κατανάλωσης ελαιολάδου, που όπως θα διαβάσετε, εξαπλώνεται σήμερα πέρα από την «κλειστή αγορά» των παραδοσιακών ελαιοπαραγωγικών χωρών, ενισχύει και η «απόβαση» στις ΗΠΑ ελαιουργικών ομίλων της Αυστραλίας, οι οποίοι στήνουν εγκαταστάσεις παραγωγής και εμφιάλωσης, έχοντας καταλάβει πως ο Νέος Κόσμος διακατέχεται και πάλι από τον πυρετό, αυτή τη φορά, του «υγρού χρυσού».
Διαβάστε, επίσης, σημαντικές συμβουλές για το σωστό κλάδεμα της ελιάς και τι θα πρέπει να αποφύγετε για να επιτύχετε αύξηση της παραγωγής σε ελαιόκαρπο, τις επόμενες καλλιεργητικές περιόδους.
Όλα αυτά μαζί με πολλά ακόμη θέματα που αφορούν την ελαιοκομία αλλά και παρουσιάσεις επιτυχημένων επιχειρήσεων από τον ελληνικό χώρο στο 6ο τεύχος του el που έρχεται μαζί με την Agrenda.