BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Στα 200 εκατ. ευρώ το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών Μεσσηνίας

Τα 200 εκατ. ευρώ ξεπερνά το φετινό εισόδημα για τους Μεσσήνιους ελαιοπαραγωγούς, εάν ληφθεί υπόψη ότι από τη φετινή ελαιοπαραγωγή που ανέρχεται σε 56.000 τόνους ελαιόλαδο και πωλείται προς 3 ευρώ το κιλό (τουλάχιστον) προκύπτει συνολικό εισόδημα 170 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι στα 200 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνεται και το ποσό που θα πάρουν οι παραγωγοί από την επιδότηση.

«Φάλτσα σφυρίγματα» των Ενώσεων φρενάρουν το ελαιόλαδο

0
0

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα τελικά στοιχεία των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας του νομού Μεσσηνίας. Ειδικότερα, η παραγωγή της Μεσσηνίας ανέρχεται φέτις στην ποσότητα ρεκόρ των 34.000 τόνων, σύμφωνα με τον διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Μεσσηνίας ο οποίος επεσήμανε ότι «Η δυναμική που προσδίδει η ελαιοκαλλιέργεια στην τοπική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική ενώ εάν υπολογιστεί επιπλέον, η δραστηριότητα των 240 περίπου ελαιοτριβείων, των 70 τυποποιητηρίων και των πυρηνελουργείων στο νομό αλλά και η μόχλευση που δημιουργούν τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την ελαιοκομία, τότε η δυναμική γίνεται ακόμα μεγαλύτερη. Ωστόσο ο κ. Κυριακόπουλος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι «Είναι αναγκαία η ανάπτυξη μιας στρατηγικής για την αύξηση του ποσοστού του τυποποιημένου ελαιολάδου στο νομό για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας που θα εισπράττουν οι τυποποιητές και οι ελαιοπαραγωγοί, την οποία τώρα εισπράττουν άλλοι, εξαιτίας των ποσοτήτων που διατίθενται χύμα».

Ειδικότερα στη Τριφυλία, όπου η συγκομιδή ελαιοκάρπου έχει ολοκληρωθεί, παρήχθησαν συνολικά 22.000 τόνοι, γεγονός που σύμφωνα με το διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο δείχνει πως σταθεροποιείται η παραγωγή στην περιοχή στη συγκεκριμένη ποσότητα.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία