BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Άφησαν τις υποζώνες, μιλούν για αμπελοτόπια

Μόνο θετικά οικονομικά αποτελέσματα θα μπορούσε να φέρει η ταύτιση μιας ποικιλίας αμπέλου με έναν τόπο, σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νεμέας Κωνσταντίνο Καλαντζή, ο οποίος αναλύει την «αποκλειστική» σχέση του Αγιωργήτικου με τη Νεμέα ενώ επισημαίνει ότι στην Ευρώπη ξεπέρασαν την κρίση με τις υποζώνες και μιλούν πλέον για αμπελοτόπια, στην εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 28 Mαρτίου.

Άφησαν τις υποζώνες, μιλούν για αμπελοτόπια

1
0

Στο ίδιο, έκτο, τεύχος, του περιοδικού, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει το δικό του αποτύπωμα στον αμπελοοινικό τομέα, προσεγγίζεται από ειδικούς το μεγάλο θέμα της απομόνωσης, αξιολόγησης και τελικά χρήσης μικροοργανισμών με σκοπό την ορθή ανάπτυξη των καλλιεργούμενων φυτών και δη της αμπέλου, ενώ ο αμπελώνας της Νεμέας εισέρχεται στον... μαγνητικό τομογράφο της επιστημονικής κοινότητας, για να αποκαλύψει γιατί τα αμπέλια του παράγουν τόσο διαφορετικά κρασιά, αν και βρίσκονται σε τόσο κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους.

Μαζί με όλα αυτά οι συνεργάτες του Wine Trails ταξιδεύουν στη Γερμανία και το παλαιότερο οινοποιείο του κόσμου, στην Καππαδοκία με τη μακραίωνη αμπελοοινική παράδοση αλλά και στην «πολυστάφυλο» σύμφωνα με τον Ηρόδοτο Κοιλάδα των Μουσών στη Βοιωτία, όπως και στην ορεινή Αιγιαλεία. Όλα αυτά βέβαια την ίδια ώρα που έχουν ξεκινήσει οι επεμβάσεις φυτοπροστασίας στον αμπελώνα και το δαιμόνιο Kubota M6040 DTN διδάσκει την τέχνη της μανούβρας φέρνοντας την ιαπωνική τεχνολογία στην αμπελουργία.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νέες ετικέτες της ελληνικής αγοράς, αλλά και το πανόραμα όλης της επικαιρότητας, εγχώριας και διεθνούς, του χώρου της αμπέλου και του κρασιού. Τέλος και για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Wine Trails με μία αποκλειστική δοκιμή απαντά στο ερώτημα: Μπορεί η επιλογή ενός ποτηριού να αποβεί μοιραία για την αγορά ή όχι ενός κρασιού;


Στο Wine Trails που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Μαρτίου μαζί με την Agrenda


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία