Στο ίδιο, έκτο, τεύχος, του περιοδικού, που φιλοδοξεί να δημιουργήσει το δικό του αποτύπωμα στον αμπελοοινικό τομέα, προσεγγίζεται από ειδικούς το μεγάλο θέμα της απομόνωσης, αξιολόγησης και τελικά χρήσης μικροοργανισμών με σκοπό την ορθή ανάπτυξη των καλλιεργούμενων φυτών και δη της αμπέλου, ενώ ο αμπελώνας της Νεμέας εισέρχεται στον... μαγνητικό τομογράφο της επιστημονικής κοινότητας, για να αποκαλύψει γιατί τα αμπέλια του παράγουν τόσο διαφορετικά κρασιά, αν και βρίσκονται σε τόσο κοντινές αποστάσεις μεταξύ τους.
Μαζί με όλα αυτά οι συνεργάτες του Wine Trails ταξιδεύουν στη Γερμανία και το παλαιότερο οινοποιείο του κόσμου, στην Καππαδοκία με τη μακραίωνη αμπελοοινική παράδοση αλλά και στην «πολυστάφυλο» σύμφωνα με τον Ηρόδοτο Κοιλάδα των Μουσών στη Βοιωτία, όπως και στην ορεινή Αιγιαλεία. Όλα αυτά βέβαια την ίδια ώρα που έχουν ξεκινήσει οι επεμβάσεις φυτοπροστασίας στον αμπελώνα και το δαιμόνιο Kubota M6040 DTN διδάσκει την τέχνη της μανούβρας φέρνοντας την ιαπωνική τεχνολογία στην αμπελουργία.
Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι νέες ετικέτες της ελληνικής αγοράς, αλλά και το πανόραμα όλης της επικαιρότητας, εγχώριας και διεθνούς, του χώρου της αμπέλου και του κρασιού. Τέλος και για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Wine Trails με μία αποκλειστική δοκιμή απαντά στο ερώτημα: Μπορεί η επιλογή ενός ποτηριού να αποβεί μοιραία για την αγορά ή όχι ενός κρασιού;
Στο Wine Trails που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Μαρτίου μαζί με την Agrenda