BACK TO
TOP
Business

Διακρίθηκε η Terra Creta στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου

Δυο κορυφαίες διακρίσεις απέσπασε η Τerra Creta στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο διαπιστευμένο εργαστήριο της ΑΣ Ρεθύμνου στις 21 Μαρτίου 2015, με συμμετοχή 69 ετικετών κρητικού ελαιολάδου.

Διακρίθηκε η Terra Creta στον 1ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου

2
0
Η Terra Creta απέσπασε δύο από τα τρία πρώτα βραβεία του διαγωνισμού, ενώ έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία ανάμεσα στα ελαιόλαδα ποικιλίας «Κορονέικι»

Τα προιόντα Terra Creta ΠΟΠ Κολυμβάρι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το Terra Creta Platinum 0,2 βραβεύτηκαν με «Αργυρή Ελαία» και «Χάλκινη Ελαία» αντίστοιχα, για τα εξαιρετικά οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά.  

Η Terra Creta, μια 100% κρητική εταιρεία, ιδρύθηκε το 2001 στα Χανιά και σήμερα λειτουργεί στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Κολυμβάρι Χανίων.  Έχοντας κυρίως εξαγωγικό προσανατολισμό και με προσήλωση στην ποιότητα, την καινοτομία και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, σε πολύ λίγα χρόνια αναπτύχθηκε σε περισσότερες από 35 χώρες και κατάφερε να αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις σε πληθώρα διεθνών  διαγωνισμών.
Ανέπτυξε πρώτη ένα πρωτοποριακό σύστημα on-line ιχνηλασιμότητας ελαιολάδου, ενώ σε συνεργασία με τους παραγωγούς του Κολυμβαρίου παράγει υψηλής διατροφικής αξίας ελαιόλαδο εφαρμόζοντας πρωτοποριακές μεθόδους ποιοτικής αξιολόγησης,  έκθλιψης και διαχείρισης  του ελαιοκάρπου στο υπερσύγχρονο ελαιουργείο της. Στην γκάμα των προιόντων της, εκτός από ποιοτικό εξαιρετικό παρθένο ή και βιολογικό ελαιόλαδο,  συμπεριλαμβάνονται βαλσάμικο ξύδι, και ποικιλία από επιλεγμένες ελληνικές ελιές.  

Ο 1ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου στοχεύει στην ανάδειξη των τυποποιημένων κρητικών ελαιολάδων, και την αναβάθμιση της εικόνας τους στην διεθνή αλλά και εγχώρια αγορά.

Από τις 69 συμμετοχές, βραβεύτηκαν οι τρείς πρώτες ετικέτες, ενώ επτά ακόμα έλαβαν τιμητική διάκριση.  


Κριτική Επιτροπή (tasting panel)

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από καταρτισμένους γευσιγνώστες και από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, οι οποίοι συμμετέχουν σε διαπιστευμένες ομάδες και διαθέτουν εμπειρία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Επικεφαλής της κριτικής επιτροπής, είναι η καταξιωμένη στο χώρο κα Έφη Χριστοπούλου, panel supervisor και αναγνωρισμένη εκπαιδεύτρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (IOC) σε χημικές και οργανοληπτικές δοκιμές, χημικός εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του IOC.

Για περισσότερα, εδώ:
http://www.cretanooc.org

 

 

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία