BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Στην τρίτη θέση η Γερμανία σε κατανάλωση οίνου ως το ’15

Το τρίτο μεγαλύτερο έθνος σε κατανάλωση οίνου φαίνεται να καθίσταται η Γερμανία μες στα επόμενα 4 χρόνια, ξεπερνώντας την Ιταλία, σύμφωνα με την Vinexpo.

Δεν  θα επιτρέψει την επιβολή ΕΦΚ στο κρασί η Copa-Cogeca

2
0

Η έρευνα προβλέπει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα κατοχυρώσουν τη θέση τους, ως η χώρα που ηγείται στην παγκόσμια αγορά κρασιού, όπως επίσης και ότι το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να ξαναπάρει φόρα.

Οι Γερμανοί είναι περισσότερο γνωστοί για το γεγονός ότι καταπίνουν τεράστια ποτήρια με μπύρα παρά για το ότι σιγοπίνουν ένα καλό κρασί. Αλλά η χώρα που έδωσε στον κόσμο το Oktoberfest φαίνεται ότι θα καταναλώνει 3.3 δις φιάλες κρασί μέχρι το 2018. Aυτό το νούμερο, θα μπορούσε να ξεπεράσει την Ιταλία, η οποία ανοίγει μόνο 3.28 εκ. φιάλες, σύμφωνα με τα στατιστικά που δημοσιεύτηκαν από την εταιρία ερευνών αγοράς IWSR και την Vinexpo.

Όμως, η ιστορία έχει να κάνει περισσότερο με την ερωτική αποδυνάμωση των Ιταλών με τους αμπελώνες της χώρας τους από ό, τι με μια ξαφνική βιασύνη για πωλήσεις κρασιού στη Γερμανία. Η κατανάλωση οίνου στην Ιταλία θα βυθιστεί κατά 5% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ενώ στη Γερμανία θα αυξηθεί κατά 1%, παίρνοντας ώθηση από τους αφρώδεις οίνους.

Η Ιταλία και η Γαλλία θα συνεχίσουν να διεκδικούν τη πρώτη θέση ως οι χώρες που καταναλώνουν περισσότερο κρασί ανά κάτοικο (περίπου 45 λ. ανά άτομο ετησίως) .Σε επίπεδο κατά κεφαλήν κατανάλωσης, η Γερμανία είναι πίσω με περίπου 36 λίτρα.

Αλλά, η έκθεση Vinexpo προέβλεψε επίσης ότι οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τα ποσοστά που την κάνουν να ηγείται της Γαλλίας ως συνολικά η μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα σε κρασί. Η κατανάλωση στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% μέχρι το τέλος του 2018, σε 4,5 δισ μπουκάλια. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η κατανάλωση κρασιού αναμένεται να αυξηθεί κατά 5,5% τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αφού βρίσκεται σε κάμψη από το 2009, σύμφωνα με το IWSR και Vinexpo. Η πρόβλεψη αυτή βασίζεται εν μέρει στην υπόθεση ότι οι φόροι στο κρασί δεν θα αυξηθούν τόσο απότομα μέσα στα επόμενα χρόνια, μετά την απόφαση της αγγλικής κυβέρνησης να καταργήσει αυτόματες αυξήσεις στον ετήσιο προϋπολογισμό της.

Εάν η πρόβλεψη αποδειχθεί σωστή, στο Ηνωμένο Βασίλειο θα καταναλώνουν περίπου 1,7 δισ, φιάλες μέχρι το 2018, έναντι 1,6 δισ που ήταν η κατανάλωση πέρυσι. Αφρώδη και ροζέ κρασιά θα ηγηθούν αυτής της ανάπτυξης, και τα λευκά κρασιά εκτιμάται ότι θα γίνουν πιο δημοφιλή από τα κόκκινα, μέχρι τότε. Η επιτάχυνση των πωλήσεων θα πρέπει να αρχίσει αυτό το έτος. «Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το 2015 θα δείξει , ότι η ύφεση του κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τελειώσει», δήλωσε ο Guillaume Deglise, διευθύνων σύμβουλος της Vinexpo.

ΠΗΓΗ: krasiagr.com

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία