BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Να μη φορολογηθούν επιδοτήσεις και αποζημιώσεις, λέει ο Μ. Κεφαλογιάννης

Την αλληλεγγύη του έναντι των αμπελουργών της Κρήτης εξέφρασε ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, έπειτα από σχετική συνάντηση το περασμένο Σάββατο με παραγωγούς του νομού Ηρακλείου.

Προστασία των αγροτικών προϊόντων στην ΤΤΙΡ, ζητά ο Κεφαλογιάννης

0
0

Στη συνάντηση ιδιαίτερη μνεία έγινε  στις απίστευτες καταστροφές που υπέστησαν τα αμπέλια από το χαλάζι της Μεγάλης Εβδομάδας κάτι που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τις εξαγωγές.

Παράλληλα συζητήθηκαν το πρόγραμμα αναμπέλωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το οποίο και ζητήθηκε η στήριξη του, οι καθυστερημένες και κουτσουρεμένες επιδοτήσεις  αλλά και το βαρύ φορολογικό φορτίο τους αγρότες.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, οι αμπελουργοί στηρίζουν την τοπική οικονομία πραγματοποιώντας εξαγωγές που αγγίζουν ετησίως τους 20.000 τόνους. 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης μετά την εποικοδομητική συζήτηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή σύσκεψη είχε σκοπό να εξετάσουμε  έναν από τους δύο μεγαλύτερους αγροτικούς τομείς της Κρήτης μας, την αμπελουργία. Έχουν γίνει πολλά λάθη διαχρονικά. Έχουμε χάσει πλεονεκτήματα και αγορές στο εξωτερικό. Η αμπελουργία και το γεωργικό κεφάλαιο αποτελούν μία ορθή βάση ανάπτυξης όλης της Ελλάδας. Ο σωστός προγραμματισμός, η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και η πραγματική στήριξη των παραγωγών θα ενισχύσουν την εικόνα του αγροτικού τομέα και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Στην συνάντηση ορίσαμε την ύπαρξη ενός διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας όπως απαιτείται να υπάρχει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των αγροτών. Εμείς οι Ευρωβουλευτές και προσωπικά εγώ σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο θα στηρίξουμε όχι μόνο τις προτάσεις των αμπελουργών (τόσο για την αναμπέλωση όσο και τον εξηλεκτρισμό των γεωργικών και κτηνοτροφικών μονάδων με χρήση ΑΠΕ) αλλά όλων των παραγωγών του πρωτογενή τομέα στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος θα σταθούμε αλληλέγγυοι σε κάθε δίκαιο αίτημα των αγροτών μας όπως η απαλλαγή από την φορολογία των Ευρωπαϊκών επιδοτήσεων καθώς και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ που ενισχύουν την αγροτική παραγωγή».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία