BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Επίβλεψη των αμπελώνων της Αχαΐας για ωίδιο

Να επισκοπούν τον αμπελώνα τους για προσβολές από ωϊδιο, δύο φορές την εβδομάδα, να συλλέγουν και να καταστρέφουν τους προσβεβλημένους βλαστούς αλλά και να προβαίνουν σε επέμβαση με κατάλληλο μυκητοκτόνο, συνιστά στους καλλιεργητές, με ανακοίνωσή του το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αχαΐας.

Aνακατατάξεις φέρνει η απελευθέρωση στις φυτεύσεις αμπελώνων

0
0
Τα σταφύλια, όπως επεξηγούν οι ειδικοί του Κέντρου, είναι εξαιρετικά ευαίσθητα από το στάδιο το μούρου έως το κλείσιμο των ραγών.  Τα στάδια αυτά πρέπει να είναι προστατευμένα, ανεξάρτητα από την παρατήρηση προσβολών.  

Γενικά, συνιστάται προσοχή σε περιοχές όπου η ασθένεια ενδημεί και κυρίως όταν επικρατούν κατάλληλες για την ασθένεια καιρικές συνθήκες. Ο μύκητας αναπτύσσεται καλύτερα στα σκιαζόμενα μέρη του φυτού, επειδή ο ήλιος περιορίζει την ανάπτυξή του και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη στα ξεφυλλίσματα

Καλλιεργητικά μέτρα που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αέρα μέσα στον αμπελώνα και συντελούν στο ταχύτερο στέγνωμα των φυτών από τη βροχή ή τη δροσιά, συμβάλλουν καθοριστικά στον περιορισμό της σοβαρότητας των ασθενειών του ωιδίου, τονίζουν οι ειδικοί.

Αναλυτικότερα εδώ ολόκληρη η ανακοίνωση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία