BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Ιταλία στον NYIOOC

Περισσότερες διακρίσεις απο κάθε άλλη χώρα κέρδισε η Ισπανία στον 3ο Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκης (ΝΥΙΟΟC) ενώ και η Ιταλία, παρά το γεγονός ότι είχε μία ιδιαίτερα κακή ελαιοκομική χρονιά, έλαβε τη δεύτερη θέση σε αριθμό βραβείων στην πιο καταξιωμένη διεθνή διοργάνωση για το ελαιόλαδο.

Πρώτη η Ισπανία, δεύτερη η Ιταλία στον NYIOOC

0
0

Συγκεκριμένα η Ισπανία απέσπασε συνολικά 73 βραβεία από τις 136 συμμετοχές της, με ποσοστό βράβευσης 54%. Το αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας σε βραβεία για την Ιταλία ήταν 43% ενώ η χώρα απέσπασε συνολικά 30 Χρυσά και 5 «Καλύτερο στην κατηγορία του» βραβεία από τον εν λόγω διαγωνσμό. Ωστόσο, εμφανής ήταν η επίπτωση της κακής ελαιοκομικής χρονιάς στη χώρα καθώς από πέρσι που οι συμμετοχές της στο διαγωνισμό ήταν 141, φέτος έπεσαν στις 100. Ωστόσο η χώρα διακρίθηκε επιπλόεν και με 5 απο τα 18 βραβεία «Καλύτερο στην κατηγορία του», που προέβλεπε ο διεθνής διαγωνισμός.

Για την Ελλάδα το ποοστό των βραβεύσεων έναντι των συμμετοχών έφτασε το 21%. Από τις συνολικά 168 συμμετοχές της χώρας μας, οι 35 απέσπασαν χρυσά και αργυρά βραβεία (19 χρυσά και 16 αργυρά), καίτ που καταδεικνύει μία σημαντική βελτίωση σε σχέση με την περσινή της παρουσία της χώρας και είναι σημάδι ότι οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί στοχεύουν υψηλότερα στην ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Οι ΗΠΑ είχαν αντίστοιχο ποσοστό 41% (39 βραβεία) ενώ η Πορτογαλία είχε επίσης ιδιαίτερα υψηλό δείκτη επιτυχίας (67%), κερδίζοντας 22 βραβειά από τις 33 συμμετοχές της, συμπεριλαμβανομένων 15 Χρυσών και 1 «Καλύτερο στην κατηγορία του».

Πηγή: OliveOilTimes

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία