BACK TO
TOP
Τεχνικές Branding

Αυξημένη η αξία των ελληνικών εξαγωγών οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο το ’14

Κατά 24,34% αυξήθηκε η αξία των ελληνικών εξαγωγών οίνου το 2014 σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν στην βρετανική αγορά, όπου το κρασί αποτελεί το προϊόν με τη μεγαλύτερη ποικιλία. Ταυτόχρονα, στην εν λόγω αγορά το ελληνικό ούζο έχει πολύ υψηλότερη τιμή από το ούζο ή συναφή προϊόντα (ίδια δασμολογική κλάση) προέλευσης άλλων χωρών. Μάλιστα, το 80,68%, βάσει αξίας, των εισαγωγών ούζου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, προέρχεται από την Ελλάδα.

Οι εξαγωγές σώζουν τον κλάδο του κρασιού στην Αυστραλία

0
0
Αυτά αναφέρονται σε πρόσφατη έκθεση του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στο Λονδίνο. Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, στο Ηνωμένο Βασίλειο το κρασί αποτελεί το προϊόν με τη μεγαλύτερη ποικιλία. (Η ποικιλία αναφέρεται στο είδος -λευκό, κόκκινο, ροζέ κλπ-, την ποικιλία αμπέλου, τη χώρα προέλευσης και το εύρος της τιμής). Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 23η θέση μεταξύ των εξαγωγέων οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αξία εξαγωγών 2,18 εκ. λίρες και εξαγώγιμη ποσότητα 897 χιλ. κιλά κατά το έτος 2014
 

Οι πιο δημοφιλείς ποικιλίες κρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι: Pinot Grigio, Merlot, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Syrah/Shiraz, ενώ το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχουν τα λευκά κρασιά (45%), με τα κόκκινα και τα ροζέ να ακολουθούν (43% και 12% αντίστοιχα). 

Όπως προαναφέρθηκε, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 23η θέση μεταξύ των εξαγωγέων οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο (δασμολογικές κλάσεις 220410, 220421και 220429).

Σε σχέση με το 2013, η αξία των ελληνικών εξαγωγών αυξήθηκε κατά 24,34% και η ποσότητα αυξήθηκε κατά 19,25%, γεγονός που επιβεβαιώνει αύξηση της τιμής κατά εξαγώγιμη μονάδα προϊόντος από την Ελλάδα.

Η αξία των εξαγωγών του ΗΒ προς την Ελλάδα, κατά το έτος 2014, ανήλθε σε 210.584 χιλ. λίρες, σημειώνοντας μείωση 18,30% σε σχέση με το 2013, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 36,87% στην ποσότητα των εξαγομένων προϊόντων.

Όσον αφορά το ούζο, η Ελλάδα αποτελεί την κύρια χώρα προέλευσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και το εξ Ελλάδος προερχόμενο προϊόν έχει πολύ υψηλότερη τιμή από ό,τι το ούζο ή συναφή προϊόντα (ίδια δασμολογική κλάση) προέλευσης άλλων χωρών. Συγκεκριμένα, το 80,68%, βάσει αξίας, των εισαγωγών ούζου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, προέρχεται από την Ελλάδα. Το εν λόγω ποσοστό αντιστοιχεί στο 65,99% της ποσότητας ούζου που εισάγεται στη χώρα.

Δείτε εδώ όλη την έκθεση

 

 

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία