BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Εσπερίδα για την κοινή άλεση της ελιάς στην Κρήτη

Η κοινή άλεση δεν είναι δίλημμα, είναι ανάγκη είναι το θέμα της εσπερίδας που διοργανώνουν την Παρασκευή 29 Μαΐου ο Δήμος Ιεράπετρας και ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κεντριού – Βαϊνιάς.

Εσπερίδα για την κοινή άλεση της ελιάς στην Κρήτη

2
0
Βασικός στόχος της εσπερίδας είναι να πείσει όσους συνεχίζουν την μοναχική τους πορεία στην άλεση της ελιάς, να αλλάξουν νοοτροπία και να μπουν σε ένα πνεύμα συνεργασίας. Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην αίθουσα "Μαρία Λιουδάκη" του δήμου Ιεράπετρας.   

Ο Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Κεντριού-Βαϊνιάς, ανακάλυψε πρόσφατα τα οφέλη της διαδικασίας κοινής άλεσης των ελιών μετά τον Ελαιουργικό Συνεταιρισμό της Βασιλικής στην Ιεράπετρα, σε μία προσπάθεια αναζήτησης μεθόδων που θα βελτιώσουν την ποιότητα του ελαιολάδου με καλύτερα αγροτικά εισοδήματα

Εάν η εξαγωγή του ελαιόλαδου προχωρούσε με τον ίδιο ρυθμό που συλλέγεται ο ελαιόκαρπος θα είχαμε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση του ελαιόκαρπου σε ελαιόλαδο, με όλα σχεδόν τα συστατικά που είχε στον καρπό κατά το στάδιο της συγκομιδής. Όμως οι απόψεις γύρω από την συγκομιδή του ελαιόκαρπου και την εξαγωγή του ελαιολάδου διίστανται, καθώς κάποιοι υποστηρίζουν ότι η αύξηση της δυναμικότητας των ελαιουργείων είναι αδύνατη εξαιτίας του υψηλού κόστους

Παρά τις αντιπαραθέσεις και τους δισταγμούς υπάρχουν πολλοί ελαιουργικοί συνεταιρισμοί στην Κρήτη οι οποίοι ακολουθούν την μέθοδο της κοινής άλεσης αφού τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά και υπάρχουν πολλά οφέλη. Βάσει αυτών των αποτελεσμάτων, που έχουν κινήσει την περιέργεια και άλλων συνεταιρισμών, έχουν ξεκινήσει να ενημερώνονται όλο και περισσότεροι συνεταιρισμοί στην Κρήτη, προκειμένου να επωφεληθούν κι εκείνοι από τα οφέλη της διαδικασίας.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία