BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ζώνες ασφαλείας κατά της Xylella ζητά η ΕΕ

Υποχρέωση να καθορίσει χωρίς καθυστέρηση την «οριοθετημένη περιοχή», που αποτελείται από την «προσβεβλημένη ζώνη» και μια «ζώνη ασφαλείας» έχει το κράτος μέλος που θα επιβεβαιώσει την παρουσία του βακτηριδίου Xylella fastidiosa. Αυτό προκύπτει από την εκτελεστική απόφαση (ΕΕ) 2015/789 της Επιτροπής σχετικά με μέτρα για την πρόληψη της εισαγωγής και της εξάπλωσης στην Ένωση του βακτηριδίου.

Τα εργαλεία για την επόμενη μέρα στην πυρόπληκτη Βιάννο

0
0
Η προσβεβλημένη ζώνη περιλαμβάνει όλα τα φυτά για τα οποία είναι γνωστό ότι έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο οργανισμό, όλα τα φυτά που παρουσιάζουν συμπτώματα που υποδεικνύουν πιθανή λοίμωξη από τον εν λόγω οργανισμό και όλα τα άλλα φυτά που ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από τον εν λόγω οργανισμό.

Όσον αφορά την παρουσία του συγκεκριμένου οργανισμού στην επαρχία Lecce, η προσβεβλημένη ζώνη περιλαμβάνει τουλάχιστον ολόκληρη την επαρχία.

Η ζώνη ασφαλείας θα πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 10 km, γύρω από την προσβεβλημένη ζώνη.

Επίσης το κράτος μέλος σε ακτίνα 100 m γύρω από τα φυτά, τα οποία έχουν υποβληθεί σε δοκιμές και έχει διαπιστωθεί ότι έχουν προσβληθεί από τον συγκεκριμένο οργανισμό, αφαιρεί αμέσως:
α) τα φυτά-ξενιστές, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας τους
β) τα φυτά που είναι γνωστό ότι έχουν μολυνθεί από τον συγκεκριμένο οργανισμό
γ) τα φυτά που παρουσιάζουν συμπτώματα που υποδεικνύουν πιθανή λοίμωξη από τον εν λόγω οργανισμό ή για τα οποία υπάρχει υπόνοια ότι μπορεί να έχουν μολυνθεί από τον εν λόγω οργανισμό.

Δείτε εδώ αναλυτικά την απόφαση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία