BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Χωρίς δηλώσεις παραγωγής αμπελουργοί συνεταιρισμών

Υποβολή με φυσικά έγγραφα (όχι ηλεκτρονικά) των δηλώσεων κατ' εξαίρεση για την αμπελοοινική περίοδο 2015−2016 έως 15 Ιανουαρίου 2016.

Χωρίς δηλώσεις παραγωγής αμπελουργοί συνεταιρισμών

11
0

Αυτό προβλέπει νέα απόφαση που καθορίζει τη διαδικασία δηλώσεων παραγωγής, επεξεργασίας, εμπορίας και αποθεμάτων αμπελοοινικών προϊόντων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΥΑ (ΦΕΚ 1542/Β’/2015) περί θέσπισης συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή των διατάξεων του Κανονισμού (ΕΚ)436/2009 της Επιτροπής στον αμπελοοινικό τομέα προβλέπονται τα εξής:

Δηλώσεις Παραγωγής

Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των συνεταιριστικών οινοποιείων, τα οποία έχουν παράξει οίνο ή/και γλεύκος από τη συγκομιδή της τρέχουσας αμπελοοινικής περιόδου, υποβάλλουν κάθε έτος ηλεκτρονικά δήλωση παραγωγής, το αργότερο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.Κατά παρέκκλιση της παραγράφου 1 για την αμπελοοινική περίοδο 2015−2016, οι δηλώσεις παραγωγής μπορούν να υποβάλλονται με φυσικά έγγραφα στην Δ.Α.Ο.Κ..

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης παραγωγής:

·         Οι παραγωγοί που παρασκευάζουν με οινοποίηση προϊόντων τα οποία έχουν αγοράσει, ποσότητα οίνου μικρότερη από 10 εκατόλιτρα ή/και οι εκμεταλλεύσεις τους καταλαμβάνουν έκταση μικρότερη από 0,1 εκτάριο που δεν διατέθηκε ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε μορφή.

·         Οι αμπελουργοί που είναι μέλη συνεταιριστικής οργάνωσης που διαθέτει οινοποιείο και υποβάλλει δήλωση, εφόσον παραδίδουν το σύνολο της παραγωγής τους στο εν λόγω οινοποιείο, διατηρώντας όμως το δικαίωμα παραγωγής ποσότητας οίνου μικρότερης από 10 εκατόλιτρα αποκλειστικά για οικογενειακή κατανάλωση.

Δήλωση Έναρξης Δραστηριότητας

Σε δήλωση έναρξης δραστηριότητας οφείλουν να προχωρήσουν στις ΔΑΟΚ όσα πρόσωπα πρόκειται να παράξουν ή/και να εμφιαλώσουν αμπελοοινικά προϊόντα, να επεξεργαστούν ή/και διαθέσουν στο εμπόριο προϊόντα πριν το στάδιο της οινοποίησης ή να εμπορευτούν εμφιαλωμένους οίνους. Απαλλάσσονται από την υποχρέωση όσοι έχουν υποβάλλει δηλώσεις παραγωγής κατά την αμπελοοινική περίοδο 2013−2014 και 2014−2015 και όσοι παράγουν ποσότητα οίνου μέχρι δέκα (10) εκατόλιτρα, η οποία δεν έχει τεθεί και δεν πρόκειται να τεθεί προς εμπορία με οποιαδήποτε μορφή.

Δηλώσεις Εμπορίας / Επεξεργασίας

Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, συμπεριλαμβανομένων των συνεταιριστικών οινοποιείων, τα οποία επεξεργάστηκαν ή/και διέθεσαν στο εμπόριο προϊόντα πριν το στάδιο της οινοποίησης στο πλαίσιο της τρέχουσας αμπελοοινικής περιόδου υποβάλλουν κάθε έτος ηλεκτρονικά, δήλωσηεμπορίας/επεξεργασίας το αργότερο μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ΥΑ για τη Θέσπιση κανόνων με βάση τον Κανονισμό (ΕΚ)436/2009

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία