BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Δικαστής θα κρίνει το μέλλον 1.404 μπουκαλιών σπάνιου κρασιού

Για την τύχη 1.404 μπουκαλιών σπάνιου κρασιού, τα οποία κατασχέθηκαν από τις αρχές, θα αποφασίσει ένας δικαστής στην Πενσιλβάνια, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Δικαστής θα κρίνει το μέλλον 1.404 μπουκαλιών σπάνιου κρασιού

2
0

Οι 1.404 φιάλες, καθώς και ακόμη 1.403 μπουκάλια, κατασχέθηκαν το 2014 βάσει ενός νόμου ο οποίος καθορίζει ότι οι πωλήσεις αλκοολούχων ποτών πρέπει να γίνονται σε κάβες που έχουν λάβει άδεια από τις αρμόδιες αρχές της πολιτείας.

Με τις κάβες, όμως, να μην διαθέτουν στους καταλόγους τους το συγκεκριμένο κρασί, οι αρχές έκριναν ότι τα μπουκάλια που διέθετε στην αποθήκη του ο δικηγόρος Άρθουρ Γκόλντμαν ήταν προϊόν παράνομης αγοραπωλησίας.

Ο συλλέκτης και λάτρης του κρασιού κ. Γκόλντμαν κατείχε συνολικά 2.447 φιάλες, με τη συνολική τους αξία να εκτιμάται στα 125 χιλιάδες δολάρια.

Η αστυνομία είχε αποφασίσει την καταστροφή του κρασιού, με τις αντιδράσεις τοπικών φορέων να αποτρέπουν αυτήν την εξέλιξη.

Ο κ. Γκόλντμαν, ο οποίος παραδέχθηκε ότι μεταπωλούσε το κρασί και σε άλλους συλλέκτες, κατέληξε σε διακανονισμό με την αστυνομία, η οποία δέχτηκε να του επιστρέψει τις μισές από τις φιάλες.

Τα υπόλοιπα 1.404 μπουκάλια, όμως, διεκδικούνται από το νοσοκομείο του Τσέστερ που βρίσκεται σε προάστιο της Φιλαδέλφειας, και το οποίο ευελπιστεί να μεταπωλήσει το κρασί για φιλανθρωπικό σκοπό, σύμφωνα με το Reuters.

Πλέον, το δικαστήριο καλείται να αποφασίσει αν το νοσοκομείο, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, δικαιούται πρώτα να παραλάβει και εν συνεχεία να διαθέσει τα μπουκάλια για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία