BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Από 2 Σεπτέμβρη παραλαβές οινοστάφυλων στο Ηράκλειο

Τη Δευτέρα θα ανακοινώσει τιμές και από Τετάρτη θα παραλαμβάνει οινοστάφυλα η ΕΑΣ Ηρακλείου.

Προς επίρρωση η απεργία στην ΕΑΣ Ηρακλείου

0
0

Την  Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου προγραμματίζει να ξεκινήσει τις παραλαβές οινοστάφυλων η Ένωση Ηρακλείου, από το Πρότυπο Οινοποιείο Παλιανής και από τα κέντρα υποδοχής σε Αρκαλοχώρι και Πύργο. Τιμές παραγωγού για τα οινοστάφυλα προγραμματίζει να ανακοινώσει τη Δευτέρα 31 Αυγούστου. Τα σταφύλια φέτος είναι λίγα και σε μεγάλη έκταση υποβαθμισμένης ποιότητας λόγω των έντονων βροχοπτώσεων κατά τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου.

Η αγορά «περιμένει» την Ένωση Ηρακλείου για να «δώσει» τιμές στους παραγωγούς, όπως γίνεται κάθε χρόνο. Προς το παρόν τα περισσότερα αν όχι όλα τα ιδιωτικά οινοποιεία δεν έχουν ανακοινώσει τιμές, περιμένοντας τον «μπούσουλα» που θα ανακοινώσει η Ένωση Ηρακλείου.  Οι ανακοινώσεις της πάλε ποτέ ισχυρής συνεταιριστικής οργάνωσης έχουν κυρίως συμβολικό, παρά ουσιαστικό χαρακτήρα, καθώς αρκετοί αγρότες που παραμένουν απλήρωτοι για τα σταφύλια της περσινής εσοδείας δεν την εμπιστεύονται πια. Δεν παύουν όμως να λειτουργούν στην αγορά σαν μπούσουλας για τη διαμόρφωση των τιμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ένωση Ηρακλείου προετοιμάζεται να ανακοινώσει τιμές 0,35  για τη βιλάνα Α,  0,25 για τη βιλάνα Β,  0,30 για το λιάτικο,  0,35 για το κοτσιφάλι,  0,30 για απλές λευκές ποικιλίες και 0,10 για υποβαθμισμένα σταφύλια λόγω των βροχοπτώσεων.  Επίσης θα ανακοινώσει τρόπους, ώρες και τόπους παραλαβής των σταφυλιών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία