BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Καλή παραγωγή ελαιολάδου περιμένουν φέτος στο Ιόνιο

Προαπαιτούμενο η αύξηση του τυποποιημένου ελαιολάδου λέει η Ένωση Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Στέγνωσαν τα λιόδεντρα στην Κρήτη

1
0

Αισιόδοξος για τη φετινή ελαιοπαραγωγή εμφανίζεται με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης, τονίζοντας ότι αναμένεται μια καλή παραγωγή, αλλά και παράλληλα καλής ποιότητας ελαιόλαδο. Ωστόσο, όπως αναφέρεται, κρίνεται αναγκαία η αύξηση του ποσοστού του τυποποιημένου ελαιολάδου στο νομό ώστε να αυξηθεί και η προστιθέμενη αξία που θα εισπράττουν οι  ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί.

Πιο αναλυτικά, με ανακοίνωσή του ο ΕΑΣ Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι «τα μηνύματα για τη φετινή ελαιοπαραγωγή στα νησιά μας είναι αισιόδοξα κι αυτό απορρέει από το γεγονός ότι αναμένεται μια καλή παραγωγή, αλλά και παράλληλα καλής ποιότητας,  η οποία σίγουρα θα αποτελέσει μια ανάσα για τους ντόπιους αγρότες.

Επισημαίνεται ότι η δυναμική που προσδίδει η ελαιοκαλλιέργεια στην τοπική οικονομία είναι ιδιαίτερα σημαντική. Συνυπολογίζοντας μάλιστα και τη δραστηριότητα των ελαιοτριβείων στο νομό, αλλά και τη μόχλευση που δημιουργούν τα επαγγέλματα που έχουν σχέση με την ελαιοκομία, τότε η δυναμική γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, είναι αναγκαία η αύξηση του ποσοστού του τυποποιημένου ελαιολάδου στο νομό μας ώστε να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία που θα εισπράττουν οι  ντόπιοι ελαιοπαραγωγοί, την οποία τώρα εισπράττουν άλλοι, εξαιτίας των ποσοτήτων που διατίθενται χύμα.

Ο Ε.Α.Σ. και τη φετινή ελαιοκομική περίοδο 2015-2016, θα υποδεχτεί τους Κεφαλλονίτες και Θιακούς ελαιοπαραγωγούς στα δύο συνεταιριστικά ελαιοτριβεία στα Χαυδάτα Παλλικής και στο Βαθύ Ιθάκης, ενώ πρόκειται να  λειτουργήσει και το συνεταιριστικό τυποποιητήριο ελαιολάδου στη Σάμη, ανταποκρινόμενος στο ικανοποιητικό εμπορικό ενδιαφέρον τυποποιημένου ντόπιου ελαιολάδου από εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Τονίζει δε, ότι οι ντόπιοι Ελαιοπαραγωγοί αυτό που έχουν να κάνουν είναι να παράγουν ένα καλό προϊόν και όλα θα πάρουν το δρόμο τους».

Από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας και Ιθάκης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία