Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί, πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 30 Ιανουαρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην αίθουσα «Αλέξανδρος»
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα
10.00-10.3
Χαιρετισμο
10.30-.10.4
«Επιτραπέζια ελιά: Ο γνωστός άγνωστος της αγροτικής μας οικονομίας. Γνωριμία με το 1ο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας
Δρ. Γεώργιος Ντούτσιας, Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιά
10.45-11.0
«Οι επιτραπέζιες ελιές ως παραδοσιακό λειτουργικό τρόφιμο: Έρευνα και προοπτικές
Δρ. Χρυσούλα Τάσσου, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡ
11.00-11.1
«Οργανοληπτική αξιολόγηση της επιτραπέζιας ελιάς, ένα νέο εργαλείο για την πιστοποίηση της ποιότητάς της
Δρ. Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, Προϊστάμενος ΔΑΟΚ, ΠΕ Χαλκιδική
11.15-11.3
«Τα διαπιστευμένα Εργαστήρια Ελαιολάδου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ως εργαλεία προστασίας, ανάδειξης και ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού ελαιολάδου
Αγγελική-Ευστρατία Κουζούμη, Υπεύθυνη Εργαστήριου Ελαιολάδου Μυτιλήνη
11.30-11.4
«Ελληνικό σήμα στο ελαιόλαδο
Μαρία Σπέντζου, Προϊσταμένη Τμήματος Επίβλεψης και Προδιαγραφών, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡ
12.00-12.3
Διάλειμμ
12.30-12.4
«Το ελληνικό ελαιόλαδο στον παγκόσμιο χάρτη. Τι λείπει από το παζλ
Γιώργος Οικονόμου, Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ, μέλος ομάδας έργου ΕΔΔΟΕ
12.45-13.0
«Επισήμανση ελαιολάδου: Ενημέρωση και προστασία του καταναλωτή
Δρ. Μαργαρίτα Καραβαγγέλη, Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Κ. Μακεδονία
13.00-13.1
«Κατάρτιση & πιστοποίηση χρηστών ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων
Δρ. Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡ
13.15-13.3
«Η αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου: Μία συστημική προσέγγιση
Δρ. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡ
13.30-14.3
Ερωτήσεις-Συζήτησ
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα
10.00-10.3
Χαιρετισμο
10.30-.10.4
«Επιτραπέζια ελιά: Ο γνωστός άγνωστος της αγροτικής μας οικονομίας. Γνωριμία με το 1ο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας
Δρ. Γεώργιος Ντούτσιας, Πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιά
10.45-11.0
«Οι επιτραπέζιες ελιές ως παραδοσιακό λειτουργικό τρόφιμο: Έρευνα και προοπτικές
Δρ. Χρυσούλα Τάσσου, Τακτική Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡ
11.00-11.1
«Οργανοληπτική αξιολόγηση της επιτραπέζιας ελιάς, ένα νέο εργαλείο για την πιστοποίηση της ποιότητάς της
Δρ. Κωνσταντίνος Τερτιβανίδης, Προϊστάμενος ΔΑΟΚ, ΠΕ Χαλκιδική
11.15-11.3
«Τα διαπιστευμένα Εργαστήρια Ελαιολάδου του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ως εργαλεία προστασίας, ανάδειξης και ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού ελαιολάδου
Αγγελική-Ευστρατία Κουζούμη, Υπεύθυνη Εργαστήριου Ελαιολάδου Μυτιλήνη
11.30-11.4
«Ελληνικό σήμα στο ελαιόλαδο
Μαρία Σπέντζου, Προϊσταμένη Τμήματος Επίβλεψης και Προδιαγραφών, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡ
12.00-12.3
Διάλειμμ
12.30-12.4
«Το ελληνικό ελαιόλαδο στον παγκόσμιο χάρτη. Τι λείπει από το παζλ
Γιώργος Οικονόμου, Διευθυντής ΣΕΒΙΤΕΛ, μέλος ομάδας έργου ΕΔΔΟΕ
12.45-13.0
«Επισήμανση ελαιολάδου: Ενημέρωση και προστασία του καταναλωτή
Δρ. Μαργαρίτα Καραβαγγέλη, Περιφερειακή Διεύθυνση ΕΦΕΤ Κ. Μακεδονία
13.00-13.1
«Κατάρτιση & πιστοποίηση χρηστών ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων
Δρ. Παναγιώτης Μιχαλακόπουλος, Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Κατάρτισης ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡ
13.15-13.3
«Η αλυσίδα παραγωγής και εμπορίας ελαιολάδου: Μία συστημική προσέγγιση
Δρ. Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, Διευθυντής Ινστιτούτου Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡ
13.30-14.3
Ερωτήσεις-Συζήτησ