BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Μέχρι 15 Μαΐου η αναδιάρθρωση αμπελώνων

Λίγες ακόμα ημέρες, μέχρι τις 15 Μαΐου, έχουν περιθώριο οι ενδιαφερόμενοι αμπελουργοί προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για το πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων της περιόδου 2016-2017, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα τις προηγούμενες δύο περιόδους και τα αμπελοτεμάχιά τους δεν έχουν λάβει οικονομική ενίσχυση για 10 χρόνια.

Μέχρι 15 Μαΐου η αναδιάρθρωση αμπελώνων

6
0

Σημειωτέον ότι τα αμπέλια με σουλτανίνα δεν μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να μετατραπούν σε οινάμπελα, ενώ σε κάθε περίπτωση η ελάχιστη έκταση ενός αμπελοτεμάχιου είναι το 1 στρέμμα. 

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά οινάμπελα, προβλέπει ενίσχυση για αναδιάρθρωση υφιστάμενων ή δημιουργία νέων (εφόσον υπάρχουν δικαιώματα φύτευσης) και καλύπτει δράσεις που αφορούν ποικιλιακή μετατροπή αμπελώνων με επαναφύτευση ή επανεμβολιασμό και βελτίωση τεχνικών διαχείρισης (υποστύλωση).

 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Εκτός από Αίτηση-Υπεύθυνη δήλωση απαιτείται να κατατεθούν σε φωτοαντίγραφα τα εξής:

1. Φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

2. Φωτοτυπία του εκκαθαριστικού της εφορίας ή της φορολογικής δήλωσης ή άλλου φορολογικού εγγράφου όπου θα αναγράφεται το Α.Φ.Μ του δικαιούχου - παραγωγού.

3. Φωτοτυπία της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης, με τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού ταμιευτηρίου.

4. Δήλωση αμπελοκαλλιέργειας στα πλαίσια του Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών για το Αμπελουργικό μητρώο.

5. Δηλώσεις συγκομιδής για τις 2 τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα (2014 και 2015).

6. Δήλωση εκμετάλλευσης στα πλαίσια της ενιαίας ενίσχυσης που αφορά την περίοδο ένταξης στο πρόγραμμα, υποχρέωση που πρέπει να τηρηθεί και για τα επόμενα 8 έτη.  

7. Το  πρωτότυπο έγγραφο ανά περίπτωση: Χορήγηση δικαιώματος αναφύτευσης, Χορήγηση δικαιώματος αναφύτευσης από μεταβίβαση, Χορήγηση δικαιώματος φύτευσης από το Εθνικό Αποθεματικό, Άδεια αναφύτευσης, Άδεια φύτευσης

8. Φωτοαντίγραφο τίτλων νομής

9. Ατομική απόφαση ένταξης ή έγκρισης στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών

10. Βεβαίωση εγγραφής στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) και βεβαίωση επαγγελματία αγρότη.

11. Φωτοτυπία θεωρημένου βιβλιαρίου ΟΓΑ (για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες)

12. Άδεια λειτουργίας οινοποιείου

13. Βεβαίωση για αμπελώνες που έχουν ενταχθεί στο σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής κατά τα πρότυπα AGRO 2.1 και 2.2 του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς και βιολογικές καλλιέργειες αμπέλων

14. Σκαρίφημα με γεωγραφικές συντεταγμένες των κορυφών του τεμαχίου σε σύστημα ΕΓΣΑ-87.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία