BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Η Νέα Ζηλανδία αποφασίζει για τα κρασιά του αύριο

Η εποχή όπου το ζητούμενο από τα αμπέλια που βρίσκονται στις ψυχρές περιοχές του πλανήτη, με πρότερη ή μη ιστορία οινοποίησης, ήταν απλά μια βασική ποιοτική παραγωγή κρασιού έχει περάσει ανεπιστρεπτί, όπως προέκυψε από το International Cool Climate Wine Symposium 2016, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο τέλος του Μάη στρέφοντας το παγκόσμιο οινικό ενδιαφέρον στο Brighton της Μεγάλης Βρετανίας και το οποίο παρουσιάζει το περιοδικό Wine Trails που κυκλοφορεί το Σάββατο 25 Ιουνίου μαζί με την Agrenda.

Η Νέα Ζηλανδία αποφασίζει για τα κρασιά του αύριο

5
0
Το Wine Trails βρέθηκε εκεί και στο 11ο τεύχος του, μεταφέρει τις έρευνες των ειδικών επιστημόνων για το μέλλον του οίνου. Την ίδια στιγμή, στην άλλη άκρη του κόσμου, ένα από τα είκοσι πιο σημαντικά οινοποιεία του κόσμου, το Dry Rivers, ψάχνει την αλήθεια του κρασιού στη σχέση ανάμεσα στο έδαφος, το κλίμα και την προσωπικότητα του αμπελουργού αντιμετωπίζοντας την οινοποίηση ως μία αλυσίδα ορθών αποφάσεων και ελάχιστης παρεμβατικότητας στη φυσική διαδικασία.

Μαζί με αυτά αλλά επιστρέφοντας στην ελληνική πραγματικότητα στο τεύχος που έρχεται το Σάββατο παρουσιάζεται ο πρόσφατα δημοσιευμένος Τεχνικός Κανονισμός για την κλωνική επιλογή αλλά και όλες οι τελευταίες εξελίξεις για τις νέες φυτεύσεις αλλά και την εκδίκαση της υπόθεσης του Ειδικού Φόρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα το Wine Trails ταξιδεύει στη Δράμα για να γνωρίσει το Κτήμα Μιχαηλίδη, στην Κοιλάδα των Τεμπών για το Οινοποιείο Ντούγκου και στην Αιγιαλεία όπου συναντά τον Παναγιώτη Τσίτσα από τους Αμπελώνες Ρίρα για μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Κι αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά στο Wine Trails Ιουνίου έρχεται το απόλυτο αφιέρωμα για τις δυνατότητες που προσφέρει ο οινοτουρισμός όταν συνδυάζεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τον αθλητικό τουρισμό αλλά και ένα μεγάλο αφιέρωμα στην προετοιμασία του οινοποιείου εν όψει του τρύγου. Αυτά μαζί με όλη την οινική επικαιρότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό στο Wine Trails που έρχεται το Σάββατο 25 Ιουνίου μαζί με την Agrenda


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία