BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Άμεση καταγραφή ζημιών στις ελιές απαιτεί η Σητεία

Ακραία καιρικά φαινόμενα και αφρικανκή σκόνη πορκάλεσε τεράστια ζημιά στους ελαιώνες της Κρήτης.

0
0

Την άμεση καταγραφή των ζημιών, για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ελαιοπαραγωγούς, που υπέστη η ελαιοκαλλιέργεια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και κυρίως από την αφρικανική σκόνη κατά την περίοδο της ανθοφορίας ζητούν ο Δήμος Σητείας, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και ο Αγροτικός Σύλλογος Σητείας με επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Η περιοχή του Δήμου Σητείας Λασιθίου υπέστη μεγάλη καταστροφή στην ελαιοκαλλιέργεια από τα ακραία καιρικά φαινόμενα κατά την περίοδο της ανθοφορίας.

Η ελαιοκομική περίοδος 2015-2016 είχε μικρή παραγωγή και σύμφωνα με την υπερανθοφορία των ελαιόδεντρων η φετινή παραγωγή (2016-2017) προβλεπόταν αρκετά πλούσια.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και οι ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες Αφρικανικής σκόνης ήταν η αιτία της μεγάλης και σε πολλές περιοχές της ολικής πτώσης των ανθέων της ελιάς, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ακαρπία στην περιοχή.

Η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων, οι παραγωγοί βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσμενή θέση.

Για το σκοπό αυτό, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την καταγραφή των ζημιών και εν συνεχεία την καταβολή των απαραίτητων αποζημιώσεων ώστε να αναπληρωθεί το εισόδημα των αγροτών».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία