Έτσι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 θα περιπλανηθούμε στους λόφους και τα πανέμορφα χωριά του Langhe καταγράφοντας τις ιδιαιτερότητες των διάσημων αμπελώνων.
Barolo D.O.C.G.: Πραγματικά, η λοκομοτίβα της περιοχής. Πληθωρικό, πολυδιάστατο κρασί από την ερυθρή ποικιλία Nebbiolo, που φιγουράρει ανέκαθεν δίπλα στα πολύ σπουδαία του Bordeaux και της Βουργουνδίας.
Barbaresco D.O.C.G.: Ακόμη ένα σπουδαίο ιταλικό τοπωνύμιο. Αποκλειστικά από Nebbiolo, ωστόσο, πιο φρέσκο και μαλακό από το Barolo.
Στην ποικιλιακή σύνθεση των ερυθρών του Piemonte, εκτός από το Nebbiolo, συμμετέχουν οι ανερχόμενες ποικιλίες:
Barbera: κερδίζει συνεχώς έδαφος στην καρδιά και τον ουρανίσκο των οινόφιλων με το χυμώδες και φρουτώδες προφίλ των κρασιών της.
Dolcetto: μια «σταχτοπούτα» ποικιλία, από την οποία παράγονται ελκυστικά ερυθρά κρασί, ήπιας τανικότητας με ιδιαίτερο αρωματικό δυναμικό και πολύ προσιτή τιμή.
Στην 3η Wine Plus Tasting για τα ερυθρά κρασιά του «Piemonte» θα δοκιμάσουμε 8 εξαίσιες ετικέτες, από εξαίρετα Dolcetto, Barbera, Nebbiolo έως συγκλονιστικά Barbaresco και Barolo.
Dolcetto d'Alba 2013, Pio Cesare
Barbera D'Alba 2013, Sandrone
Nebbiolo D'Alba Valmaggiore 2013, Sandrone
Barbaresco 2012, Prunotto
Barbaresco Bricco Asilli-Bernardot 2009, Ceretto
Barolo 2011, Prunotto
Barolo 2011, Pio Cesare
Barolo Le Vigne 2011, Sandrone
H Wine Plus Tasting «Piemonte» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στο The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, τηλ. 2310 017000).
Αρχίζει στις 20:00, διαρκεί 2 ώρες, περιλαμβάνει ενημερωτικό υλικό και γευστική δοκιμή 8 κρασιών.
Το κόστος συμμετοχής είναι 47€.
Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος.
Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε με τη Wine Plus: τηλ. 2310 888311, info@wineplus.gr