BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Ζυμώνεται το νέο 5ετές πρόγραμμα αμπελουργίας

«Νέες φυτεύσεις, που προβλέπονται στο άρθρο 64 της Ενιαίας ΚΟΑ, εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής του μέτρου της αναδιάρθρωσης, το οποίο απαιτεί την προΰπαρξη ενός μη εγκαταλελειμμένου αμπελώνα», αναφέρει το κείμενο εργασίας των κατευθυντήριων οδηγιών (Guidelines) σχετικά με τα Προγράμματα Στήριξης του αμπελοοινικού τομέα μέχρι το 2021, το οποίο δόθηκε για συζήτηση στη Διαχειριστική Επιτροπή Οίνου που θα συνεδριάσει στις 24 Ιανουαρίου 2017 στις Βρυξέλλες.

Ζυμώνεται το νέο 5ετές πρόγραμμα αμπελουργίας

1
0
Σημειώνεται, ότι στη Διαχειριστική Επιτροπή Οίνου που συμμετέχουν αντιπροσωπείες από τα αρμόδια τμήματα των υπουργείων Γεωργίας των Κρατών Μελών, μόνο η Ελλάδα έχει αντιδράσει επίσημα στην διάταξη αυτή, θέτοντας το θέμα χρηματοδότησης των νέων Αδειών Φύτευσης από τα προγράμματα αναδιάρθρωσης αμπελώνων, είτε στην εν λόγω Διαχειριστική Επιτροπή, είτε απευθείας στον Επίτροπο Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, λαμβάνοντας αρνητική απάντηση

Ήδη η ΚΕΟΣΟΕ, όπως αναφέρει η ίδια, έχει κινηθεί διευρύνοντας τη βάση κοινοποίησης του θέματος με κατάθεση ερώτησης του Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη προς το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινητοποιεί το Διεθνές Γραφείο Αμπέλου και Οίνου (OIV), καθώς και Έλληνες βουλευτές.

Να σημειωθεί ότι στον πρόλογο των κατευθυντήριων γραμμών αναφέρεται ότι οι οδηγίες έχουν ως στόχο την παροχή βοήθειας στα κράτη μέλη. Παρέχεται (η Οδηγία) μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και το περιεχόμενό της δεν προορίζεται να αντικαταστήσει τη διαβούλευση με τις ισχύουσες νομικές πηγές ή την απαραίτητη συμβουλή του νομικού συμβούλου, κατά περίπτωση. Ούτε η Επιτροπή ούτε οποιοδήποτε πρόσωπο που ενεργεί εξ ονόματός της μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για τη χρήση αυτών των σημειώσεων καθοδήγησης, ούτε μπορούν να θεωρηθούν ως δεσμευτική ερμηνεία της νομοθεσίας. Μια τέτοια ερμηνεία μπορεί να γίνει μόνο από τα εθνικά δικαστήρια και το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε εδώ στα αγγλικά ολόκληρο το Κείμενο εργασίας Guidelines για άδειες φύτευσης αμπελώνων.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία