BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Αλλαγές στη σήμανση των κρασιών προτείνει η Κομισιόν

Έκθεση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο σχετικά με την Υποχρεωτική Σήμανση στα Αλκοολούχα Ποτά του καταλόγου των Συστατικών και τις Θρεπτικής Αξίας ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 13 Μαρτίου.

Αλλαγές στη σήμανση των κρασιών προτείνει η Κομισιόν

0
0

Η Επιτροπή εκτιμά ότι ο τομέας θα καταφέρει να αυτορυθμιστεί και θα βρεθεί τρόπος για να ενημερωθούν σωστά οι καταναλωτές. Ο τομέας των αλκοολούχων ποτών αναμένεται εντός του προσεχούς έτους να προτείνει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την επαρκή πληροφόρηση των καταναλωτών.

Θετικές ως προς την έκθεση είναι οι ευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca. «Καλωσορίζουμε την δημοσίευση της παρούσας έκθεσης και πιστεύουμε ότι θα παρέχει επαρκή πληροφόρηση στον καταναλωτή αλλά και θα φέρει οικονομική βιωσιμότητα του τομέα» ανέφερε ο Pekka Pesonen, Γενικός Γραμματέας στην Copa και Cogeca.

Ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας των Copa και Cogeca για τα οινοπνευματώδη ποτά κ. Alexandre Imbert, υπογράμμισε ότι «η δημοσίευση της έκθεσης είναι μια καλή είδηση για τους παραγωγούς αλκοολούχων ποτών. Η Επιτροπή εκτιμά ότι ο τομέας θα καταφέρει να αυτορυθμιστεί και θα βρούμε τον σωστό τρόπο για να ενημερώσουμε τους καταναλωτές. Για τους μικρούς παραγωγούς η σήμανση αποτελεί το μόνο διαθέσιμο εργαλείο μάρκετινγκ και είναι σημαντικό να παραμείνει ανέπαφο. Ο τομέας των αλκοολούχων ποτών αναμένεται να προτείνει εντός ενός έτους μια εναρμονισμένη πρόταση για την παροχή πληροφόρησης στους καταναλωτές, σχετικά με τα συστατικά που περιέχονται στα αλκοολούχα ποτά, καθώς και την θρεπτική τους αξία».

Διαβάστε ολόκληρη την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία