BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Κατ 'εξουσιοδότηση πράξη της Κομισιόν τροποποιεί τον κανονισμό ετικετών οίνου

Στην υιοθέτηση κατ’ εξουσιοδότηση πράξης με σκοπό την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 607/2009 της Επιτροπής προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους οινοπαραγωγούς της Κροατίας να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν για την επισήμανση των οίνων τους την ονομασία της οινοποιήσιμης ποικιλίας αμπέλου «Teran» προχώρησε η Κομισιόν. Η συγκεκριμένη ποικιλία χρησιμοποιείται παραδοσιακά στην περιοχή πριν από την προσχώρηση της Κροατίας στην ΕΕ την 1η Ιουλίου 2013, και πλεόν θα συνοδεύτεαι αποκλειστικά από την προστατευόμενη ονομασία προέλευσης «Hrvatska Istra».

Κατ 'εξουσιοδότηση πράξη της Κομισιόν τροποποιεί τον κανονισμό ετικετών οίνου

1
0

Επιπλέον σκοπός της πράξης είναι να διευκρινιστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες η ονομασία της ποικιλίας «Teran» μπορεί να αναγράφεται στην επισήμανση των προϊόντων που φέρουν την εν λόγω ονομασία προέλευσης.


Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των υποχρεών της Κομισιόν και ελήφθη μετά από διαβούλευση με τα κράτη μέλη και τους πολίτες τους μέσω της πύλης της για τη βελτίωση της νομοθεσίας.

Το έγγραφο θα διαβιβαστεί τώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο για τη συνήθη περίοδο ελέγχου που θα οδηγήσει στη δημοσίευσή του και την έναρξη ισχύος του.

Μπορείτε να βρείτε την κατ 'εξουσιοδότηση πράξη εδώ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία