Όπως αναφέρει στο el ο ίδιος ο Γιώργος Έρτσος: «Προέρχομαι από καθαρά αγροτική οικογένεια, μέσα στην οποία μπολιάστηκα την αγάπη προς την μάνα γη και μέσω αυτής στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων όπως το ελαιόλαδο μας». Η ποικιλία που καλλιεργεί η οικογένεια του είναι η Κορωνέικη, με το χαρακτηριστικό χρυσοπράσινο χρώμα, το φρουτώδες άρωμα και την ισορροπημένη γεύση της
«Στόχος μου πάντα είναι η ποιοτική καλλιέργεια, η παραγωγή και η ανάδειξη των φυσικών καρπών που γεννάει η γη μας μέσω της ελιάς. Κάπως έτσι μας προέκυψε και η ονομασία που δώσαμε στο ελαιόλαδο μας “Γέννημα Γης”
Το κίνητρο για να ασχοληθώ με την τυποποίηση του ελαιολάδου ήταν βασικά που έβλεπα πολλούς παραγωγούς να αντιμετωπίζουν αυτόν το θησαυρό με προχειρότητα και φυσικά να πωλούν το ελαιόλαδο χύμα σε διάφορες συσκευασίες και πολλές φορές μη υγιεινές. Παράλληλα έβλεπα τους τουρίστες στον τόπο μας να αντιμετωπίζουν το ελαιόλαδο μας σαν κάτι το ανεκτίμητο.
Σε ράφια επιλεγμένων καταστημάτωνΕπιπλέον, κίνητρο του Γιώργου Έρτσου ήταν και η αίσθηση να βλέπω το ελαιόλαδο του - που μάζευε το χειμώνα, πολλές φορές κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες - σε κάποιο ράφι επιλεγμένων καταστημάτων μέσα σε μία όμορφη συσκευασία
Τέλος, όπως αναφέρει ο ίδιος από αυτή τη χρονιά άρχισε να βγάζει και το ελαιόλαδο του δειλά-δειλά και εκτός Κεφαλονιάς. «Δεν θέλω να βάζω μεγάλους στόχους για το ελαιόλαδο μου στο μέλλον. Θα αρκεστώ μόνο σε μία φράση του μεγάλου Καζαντζάκη, “φτάσε όπου δεν μπορείς”», καταλήγει
«Στόχος μου πάντα είναι η ποιοτική καλλιέργεια, η παραγωγή και η ανάδειξη των φυσικών καρπών που γεννάει η γη μας μέσω της ελιάς. Κάπως έτσι μας προέκυψε και η ονομασία που δώσαμε στο ελαιόλαδο μας “Γέννημα Γης”
Το κίνητρο για να ασχοληθώ με την τυποποίηση του ελαιολάδου ήταν βασικά που έβλεπα πολλούς παραγωγούς να αντιμετωπίζουν αυτόν το θησαυρό με προχειρότητα και φυσικά να πωλούν το ελαιόλαδο χύμα σε διάφορες συσκευασίες και πολλές φορές μη υγιεινές. Παράλληλα έβλεπα τους τουρίστες στον τόπο μας να αντιμετωπίζουν το ελαιόλαδο μας σαν κάτι το ανεκτίμητο.
Σε ράφια επιλεγμένων καταστημάτωνΕπιπλέον, κίνητρο του Γιώργου Έρτσου ήταν και η αίσθηση να βλέπω το ελαιόλαδο του - που μάζευε το χειμώνα, πολλές φορές κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες - σε κάποιο ράφι επιλεγμένων καταστημάτων μέσα σε μία όμορφη συσκευασία
Τέλος, όπως αναφέρει ο ίδιος από αυτή τη χρονιά άρχισε να βγάζει και το ελαιόλαδο του δειλά-δειλά και εκτός Κεφαλονιάς. «Δεν θέλω να βάζω μεγάλους στόχους για το ελαιόλαδο μου στο μέλλον. Θα αρκεστώ μόνο σε μία φράση του μεγάλου Καζαντζάκη, “φτάσε όπου δεν μπορείς”», καταλήγει