BACK TO
TOP
Πολιτικές

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από… τον Καναδά

Το πρώτο 100% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από τον Καναδά είναι γεγονός χάρη στην αγροτική επιχείρηση των Τζορτζ και Σέρι Μπράουν με την επωνυμία «The Olive Farm».

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο από… τον Καναδά

1
0
Συγκομίστηκε το 2016 στην εύφορη κοιλάδα Φούλφορντ στη Bρετανική Κολομβία (δυτικά του Καναδά) μετά από προσπάθειες 4,5 ετών. Σε μια έκταση 292 στρεμμάτων, περίπου 2.500 ελαιόδεντρα παράγουν το ελαιόλαδο της οικογένειας Μπράουν. Οι ποικιλίες ελιάς είχαν αγοραστεί από την Τοσκάνη και την Καλιφόρνια και στάλθηκαν με πλοίο στον Καναδά.



Τον ελαιώνα «The Olive Farm» δημιούργησαν το ζευγάρι Τζορτζ και Σέρι Μπράουν. Τίποτα, όμως δεν ήρθε εύκολα γι 'αυτό το πρωτοποριακό ζευγάρι.



«Σε όποιον κι αν απευθυνθήκαμε, είτε μας έκλεισε το τηλέφωνο είτε γέλαγε, λέγοντας: “Δεν μπορείς να το κάνεις εκεί!”», περιγράφει ο Τζορτζ. Δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να βρει κάποιον να απαντήσει στα e-mails του σχετικά με την αγορά ελαιόδεντρων και τη μεταφορά τους στον Καναδά.

«Είναι σκληρό, μερικές φορές, να είσαι ένας Καναδός καλλιεργητής ελιάς», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα Olive Oil Times o Τζορτζ Μπράουν.       
                       
(Πηγή: oliveoiltimes.com

(Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Τεντζεράκη)
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία