BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Κατάργηση ΕΦΚ οίνου πριν τον τρύγο ζητά η ΕΔΟΑΟ

Αναγκαία η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου.

Κατάργηση ΕΦΚ οίνου πριν τον τρύγο ζητά η ΕΔΟΑΟ

1
0
Με επιστολή της προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, η ΕΔΟΑΟ ζητά την άμεση κατάργηση ΕΦΚ πριν την έναρξη του φετινή τρύγου. Τονίζει μάλιστα την αναγκαιότητα της κατάργησης καθώς η επιβολή του δεν έφερε τα αναμενόμενα στα ταμεία του κράτους έσοδα και εξέθρεψε την παραοικονομία

Μεταξύ άλλων η επιστολή που υπογράφει ο Βαγγέλης Αργύρης ανφέρει:

 «Γνωρίζετε και έχει αναγνωρισθεί πλέον από όλους ότι η επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί αφ’ ενός δεν απέδωσε τα αναμενόμενα όσον αφορά τα έσοδα του δημοσίου, αφ’ ετέρου, αντίθετα τα μείωσε λόγω της μειωμένης απόδοσης του ΦΠΑ όσο και του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων.

Το χειρότερο όμως όλων είναι ότι εξέθρεψε την παραοικονομία, αποδιοργάνωσε και απορρύθμισε των αμπελοοινικό κλάδο στο σύνολο του, δημιούργησε συνθήκες ασφυξίας για τα νομίμως λειτουργούντα οινοποιεία.

[…]

Με την παρούσα θεωρούμε υποχρέωση μας να επιστήσουμε την προσοχή στην απόλυτη αναγκαιότητα να καταργηθεί ο ΕΦΚ στο κρασί πριν από την έναρξη του φετινού τρύγου, δηλαδή μέχρι το αργότερο το 1ο 15ήμερο του Αυγούστου. […]»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή της ΕΔΟΑΟ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία