BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Αντιμέτωπη με το «smoke taint» η βιομηχανία οίνου της Καλιφόρνια

Η βιομηχανία κρασιού της Καλιφόρνιας είναι αντιμέτωπη με μια τεράστια απειλή που μπορεί να βλάψει σε μεγάλο βαθμό την αξίας 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων βιομηχανία κρασιού της, το επονομαζόμενο «smoke taint».

Αντιμέτωπη με το «smoke taint» η βιομηχανία οίνου της Καλιφόρνια

2
0

Όταν οι αμπελώνες και τα σταφύλια εκτίθενται σε καπνό, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε οίνους με ανεπιθύμητους αισθητικούς χαρακτήρες, όπως καμένου, τσιγαρισμένου, νότες φαρμακευτικές, συνήθως περιγραφόμενο ως «καπνιστό».

Η Napa Valley, η κορυφαία αμπελουργική περιοχή της Καλιφόρνια, μαζί με τη γειτονική της Sonoma, έχουν πληγεί σοβαρά από τις φονικές πυρκαγιές  (35 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους) που συνεχίζουν να μαίνονται.

Η δήλωση της Napa Valley Vintners, η οποία αντιπροσωπεύει 550 παραγωγούς κρασιού, αναφέρει ότι 120 μέλη και προκαταρκτικές εκθέσεις αποκαλύπτουν ότι, μέχρι στιγμής, πέντε οινοποιεία έχουν υποστεί "ολικές ή πολύ σημαντικές απώλειες". "Τουλάχιστον 11 ακόμα μέλη της NVV ανέφεραν ζημιά στο οινοποιείο τους, στα κτίσματα ή στους αμπελώνες. Υπάρχουν ακόμα και άλλα οινοποιεία που δεν έχουν ακόμα πρόσβαση στις ιδιοκτησίες τους, αφήνοντας άγνωστη την κατάστασή τους.

Με βάση τις μέχρι τώρα αναφορές το 80 έως 85% συγκομιδής του 2017 έχει γίνει. Στη κοντινή Sonoma, το 90% των σταφυλιών είναι στα οινοποιεία. Αλλά αυτό σημαίνει ακόμα ότι μερικά σταφύλια θα μπορούσαν να εκτεθούν στον καπνό, την φωτιά και την θερμότητα που θα μπορούσαν να βλάψουν το κρασί που θα παραχθεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία