Με «µέντορα» τον αντιπρόεδρο πωλήσεων και marketing της φηµισµένης εταιρείας Riedel Guilherme Montovani, που έχει κάνει επιστήµη την παραγωγή ειδικών ποτηριών, για κατανάλωση διαφόρων αλκοολούχων και µη ποτών, περίπου 60 Θεσσαλονικείς, λάτρεις του κρασιού, µύησαν τους… ουρανίσκους τους σε «γευστικά µονοπάτια» που δεν µπορούσαν να φανταστούν ότι υπάρχουν και διαπίστωσαν ότι ένα καλό κρασί µε το λάθος ποτήρι µπορεί να γίνει αδιάφορο και µε το σωστό να απογειώσει τις αισθήσεις
Το τελετουργικό περιλάµβανε τρεις µονοποικιλιακούς ερυθρούς οίνους, ένα Pinot Noir του 2015, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόµη στην αγορά, ένα Syrah του 2014 «Κτήµα Γεροβασιλείου» κι ένα Cabernet, «Όβυλος» του 2011, καθώς και τρία ποτήρια της σειράς «Veritas» της Riedel
Για πάνω από δύο ώρες, οι συµµετέχοντες στη µυσταγωγία επιδόθηκαν σε ένα πολλαπλό «Κρας Τεστ» µέσω χιαστή συνδυασµών κάθε ποικιλίας µε τα διαφορετικού σχήµατος ποτήρια οίνου που είχαν µπροστά τους. Ακολουθώντας την τυπική διαδικασία της ανάδευσης του περιεχοµένου του ποτηριού και τοποθετώντας τη µύτη τους στο εσωτερικό του, στη µεγάλη τους πλειονότητα αποφάνθηκαν ότι κάθε φορά που η ποικιλία οίνου που δοκίµαζαν συνέπιπτε µε το αντίστοιχο ποτήρι, τότε τα αρώµατα και η επίγευση αποκτούσαν ένταση, διάρκεια κι ισορροπία, προσφέροντας απόλαυση στην εµπειρία.
Ο ειδικός εξήγησε, ακόµη, πως το ιδανικό ποτήρι µπαίνει, πλέον, και στην εξίσωση του food pairing (σ. σ. συνταίριασµα µε το φαγητό), διότι «σε µια βραδινή έξοδο για δείπνο, µπορεί να αναδείξει το δέσιµο του φαγητού µε το κρασί ή (αν δεν είναι το ιδανικό) να το σκοτώσει» και παράλληλα σηµείωσε πως σε περιπτώσεις κατανάλωσης κρασιού από παλαίωση ενδείκνυται το κρασί να εγχύεται σε καράφα
Το τελετουργικό περιλάµβανε τρεις µονοποικιλιακούς ερυθρούς οίνους, ένα Pinot Noir του 2015, που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόµη στην αγορά, ένα Syrah του 2014 «Κτήµα Γεροβασιλείου» κι ένα Cabernet, «Όβυλος» του 2011, καθώς και τρία ποτήρια της σειράς «Veritas» της Riedel
Για πάνω από δύο ώρες, οι συµµετέχοντες στη µυσταγωγία επιδόθηκαν σε ένα πολλαπλό «Κρας Τεστ» µέσω χιαστή συνδυασµών κάθε ποικιλίας µε τα διαφορετικού σχήµατος ποτήρια οίνου που είχαν µπροστά τους. Ακολουθώντας την τυπική διαδικασία της ανάδευσης του περιεχοµένου του ποτηριού και τοποθετώντας τη µύτη τους στο εσωτερικό του, στη µεγάλη τους πλειονότητα αποφάνθηκαν ότι κάθε φορά που η ποικιλία οίνου που δοκίµαζαν συνέπιπτε µε το αντίστοιχο ποτήρι, τότε τα αρώµατα και η επίγευση αποκτούσαν ένταση, διάρκεια κι ισορροπία, προσφέροντας απόλαυση στην εµπειρία.
Ο ειδικός εξήγησε, ακόµη, πως το ιδανικό ποτήρι µπαίνει, πλέον, και στην εξίσωση του food pairing (σ. σ. συνταίριασµα µε το φαγητό), διότι «σε µια βραδινή έξοδο για δείπνο, µπορεί να αναδείξει το δέσιµο του φαγητού µε το κρασί ή (αν δεν είναι το ιδανικό) να το σκοτώσει» και παράλληλα σηµείωσε πως σε περιπτώσεις κατανάλωσης κρασιού από παλαίωση ενδείκνυται το κρασί να εγχύεται σε καράφα