BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Δασμοί 25% από τις ΗΠΑ για τις ισπανικές ελιές

Νέους εισαγωγικούς δασμούς επέβαλαν οι ΗΠΑ στις ισπανικές επιτραπέζιες ελιές προκαλώντας την έντονη αντίδραση των ευρωπαϊκών αγροτοσυνεταιριστικών οργανώσεων Copa-Cogeca, που μιλούν για καθαρό προστατευτισμό.

Δασμοί 25% από τις ΗΠΑ για τις ισπανικές ελιές

0
0

Μάλιστα, οι κορυφαίες αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις ζητούν την άμεση παρέμβαση των Βρυξελλών κατά της απόφασης των ΗΠΑ, που πλήττει το ευρωπαϊκό εμπόριο και τις καλές εμπορικές σχέσεις των δύο μερών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Copa και Cogeca Pekka Pesonen δήλωσε ότι: «Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάσισε την περασμένη Παρασκευή να επιβάλει φόρους στις ισπανικές ελιές, μετά από μια δεύτερη επιβολή φόρων ύψους 17,13% πάνω από το 4,47% που αποφασίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο και το τρέχον φόρο 5,5%, προκαλώντας ισπανικές ελιές να αντιμετωπίσουν συνολικούς φόρους 25% για να εισέλθουν στην αγορά των ΗΠΑ. Είμαστε απογοητευμένοι από την απόφαση.

Είναι αδικαιολόγητο και δυσανάλογο και είναι αντίθετο προς το κοινό συμφέρον για την ανάπτυξη καλών εμπορικών σχέσεων με τις ΗΠΑ», τονίζει. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της Copa-Cogeca o βασικός λόγος για τον οποίο οι ισπανικές εισαγωγές μαύρης επιτραπέζιας ελιάς είναι τόσο ανταγωνιστικές είναι επειδή οι παραγωγοί έχουν καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους και έχουν επίσης επενδύσει πολύ τεχνολογία αιχμής. Δεν πρέπει να τιμωρηθούν γι' αυτό, πρόσθεσε ο Pesonen καλώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ενεργήσει κατά των αδικαιολόγητων, όπως υποστηρίζει δασμών που συνιστούν προστατευτισμό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία