BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ 2018, που βράβευσε τα καλύτερα επώνυμα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα.

Βραβεύτηκαν οι νικητές του διαγωνισμού ελαιολάδου ΚΟΤΙΝΟΣ

3
0

Η απονομή των βραβείων έγινε από την ΦΙΛΑΙΟΣ την Κυριακή 11 Μαρτίου, σε ειδική εκδήλωση στα πλαίσια της Food Expo 2018.

Συγκεκριμένα, στις τρεις κυρίαρχες κατηγορίες, χρυσοί νικητές αναδείχτηκαν τα ακόλουθα brands:

- Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ/ΠΓΕ: MYTHOCIA -ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ & ΣΙΑ (ισχυρή ένταση), TERRA ZAKROS - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΙΛΑΜΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ (μεσαία ένταση).

- Βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα: ΟΛΒΙΑ - ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (ισχυρή ένταση), ΙΕΡΟ ΔΩΡΟ - SACRUM DONUM - ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ (μεσαία ένταση).

- Εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας: VASILIS DELIVASILIS - ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΛΗΒΑΣΙΛΗΣ (ισχυρή ένταση), SAPFO - ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΠΑΔΕΛΗΣ (ισχυρή ένταση).


Ο διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ διακρίνεται για τις διαδικασίες και τα κριτήρια που τηρούνται, σύμφωνα με τον πλέον καταξιωμένο διεθνώς Διαγωνισμό MARIO SOLINAS που διεξάγει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας.

Παράλληλα, ξεχωρίζει για την αξιολόγηση των συμμετοχών με βάση την ένταση του φρουτώδους και την ταξινόμηση σε μια από τις τρεις κατηγορίες – ισχυρή, μεσαία και απαλή - από την Ομάδα Δοκιμαστών του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένου από το ΔΣΕ Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ.

Τέλος, για την ανάδειξη των νικητών για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες βραβείων, η λέσχη ΦΙΛΑΙΟΣ έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή μιας Ομάδας διεθνώς καταξιωμένων Δοκιμαστών.

Bρείτε εδώ αναλυτικά τα Αποτελέσματα του διαγωνισμού KOTINOS 2018.pdf

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία