Το ζήτηµα που εντοπίζεται αυτό το διάστηµα είναι ότι το ελαιόλαδο που είναι αποθηκευµένο είναι αρκετό για την εποχή, γεγονός που «φοβίζει» τόσο τους παραγωγούς όσο και τους εµπόρους, αφού οι ποσότητες αυτές πρέπει να φύγουν στο εξωτερικό, καθώς η εσωτερική αγορά δεν µπορεί να τα απορροφήσει. Αυτό φαίνεται να το γνωρίζουν και οι Ιταλοί έµποροι, που δείχνουν να «κρατούν πίσω» το ενδιαφέρον τους. Ενδεικτικό είναι ότι πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο η τιµή του έξτρα παρθένου έφτανε τα 4,20 ευρώ.
Αναλυτικά στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 21 Απριλίου μαζί με το ένθετο περιοδικό Fresher