BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Η Δούκισσα της Κορνουάλης στο οινοποιείο Λυραράκη

Η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, επισκέφτηκε το οινοποιείο Λυραράκη, την Παρασκευή 11 Μαΐου, στα πλαίσια της επίσημης τριήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, Κάρολο στην Ελλάδα.

Η Δούκισσα της Κορνουάλης στο οινοποιείο Λυραράκη

2
0

Η Δούκισσα αφίχθη στο οινοποιείο Λυραράκη λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, όπου αφού χαιρέτησε την οικογένεια Λυραράκη, γνώρισε το προσωπικό της εταιρίας. Στην συνέχεια, ο Βαρθολομαίος Λυραράκης ξενάγησε την Δούκισσα στον οικογενειακό αμπελώνα "Ψαράδες" και το μουσείο κρητικών ποικιλιών. Ακολούθησε γευσιγνωσία οίνων Λυραράκη, από την οινολόγο του οινοποιείου, Μύριαμ Αμπουζέρ, σε συνδυασμό με τοπικά τυριά.

Κατά την γευσιγνωσία δοκιμάστηκαν 4 μονοποικιλιακοί οίνοι από επιλεγμένες τοποθεσίες. Συγκεκριμένα, δοκιμάστηκαν οι εξής οίνοι: Πλυτό Ψαράδες 2017, Δαφνί Ψαράδες 2017, Λιάτικο Κέντρος 2017 και Μαντηλάρι Πλακούρα 2014

Η Δούκισσα της Κορνουάλης, που είναι μάλιστα πρόεδρος του συλλόγου αμπελοκαλλιεργητών και οινοπαραγωγών του Ηνωμένου Βασιλείου (United Kingdom Vineyards Association), έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τις γηγενείς ποικιλίες της Κρήτης και τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για την ανάδειξη του αμπελοοινικού πλούτου του νησιού.

Η επίσκεψη της Δούκισσας διήρκεσε σχεδόν μια ώρα. Στην συνέχεια αναχώρησε για τις Αρχάνες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία