BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Στην τελική ευθεία o διαγωνισμός Olive Challenge

Με στόχο την προετοιμασία και την διασύνδεση με εγχώριους και διεθνείς επενδυτές, καθώς και την διευκόλυνση της πρόσβασης σε κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, έναν τομέα στον οποίο δήλωσαν πως υστερούν όλες οι συμμετέχουσες ομάδες, διαμορφώθηκε το πρόγραμμα επώασης, το οποίο αποτελεί και το τρίτο και τελευταίο στάδιο του πρώτου διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Ελαιοκομικού Τομέα, Olive Challenge.

Στην τελική ευθεία o διαγωνισμός Olive Challenge

2
0

Οι δέκα ομάδες που πέρασαν με επιτυχία από το δεύτερο στάδιο του διαγωνισμού, κλήθηκαν να αξιολογήσουν το επίπεδο των δεξιοτήτων τους στη διαχείριση μιας επιχείρησης και την επικοινωνία, προκειμένου να σχεδιαστεί ένα αποτελεσματικό και αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα επώασης, που παρουσιάστηκε την Τρίτη 22 Μαΐου στην αίθουσα της ΓΣΕΒΕΕ, από τον Γενικό Διευθυντή του ΣΕΒΙΤΕΛ, και μέλος του ΔΣ της ΦΙΛΑΙΟΣ, Γιώργο Οικονόμου και σχεδιάστηκε από το Alba Graduate Business School και το ΚΕΜΕΛ. Συγκεκριμένα, οι ομάδες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο μέσα στο οποίο αξιολογούσαν τις επιδόσεις τους στους παρακάτω τομείς:

Σχεδιασμός στρατηγικής της επιχείρησης

Διοίκηση

Οικονομική Διαχείριση

Κοστολόγηση

Επιλογή και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού

Μάρκετινγκ

Δίκαιο των επιχειρήσεων

Διαχείριση προμηθειών

Επικοινωνιακές δεξιότητες

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου που παρουσίασε ο κ. Οικονόμου, καμία ομάδα δεν δήλωσε αδυναμία στην επικοινωνιακή δεξιότητα, ενώ στην πλειοψηφία τους οι ομάδες δήλωσαν πως διαθέτουν δεξιότητες διαχείρισης της επιχείρησης, σχεδιασμού της στρατηγικής, διοίκησης, οικονομικής διαχείρισης, μάρκετινγκ και διαχείρισης προμηθειών. Αντίθετα θεωρούν ότι οι γνώσεις του στην κοστολόγηση και το επιχειρηματικό δίκαιο είναι περιορισμένες.

Αδυναμία δήλωσαν αρκετές ομάδες στην εφαρμογή επιχειρηματικού σχεδίου αλλά και στην εύρεση ικανών στελεχών, είτε λόγω απόστασης της έδρας της επιχείρησης, είτε λόγω έλλειψης δικτύωσης.

Σε κάθε περίπτωση οι περισσότερες ομάδες επιθυμούν να βελτιώσουν τη δομή της επιχείρησής τους καθώς και τις δεξιότητες τους στη διαχείρισή της.

Όπως ανακοίνωσε στην εκδήλωση για την έναρξη του προγράμματος ο κ. Οικονόμου, η εκδήλωση λήξης του διαγωνισμού, που θα γίνει τον Νοέμβριο του 2018, επιφυλάσσει συναντήσεις με φορείς χρηματοδότησης και υποψήφιους επενδυτές για τις ομάδες με την υψηλότερη βαθμολογία, ενώ θα συμπέσει με την επίσημη ανακοίνωση του δεύτερου διαγωνισμού Olive Challenge. «Καλά κέρδη» ευχήθηκε στις ομάδες ο Βασίλης Καμβύσης, πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Χημικών Εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΙΤΕΛ, ο οποίος συμβούλεψε τις ομάδες να δώσουν έμφαση στην συγκέντρωση καθολικής γνώσης πάνω στην πρώτη ύλη τους προκειμένου να εξασφαλίσουν σταθερότητα και να είναι ανταγωνιστικό τα τελικά προϊόντα τους.

 


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία