BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Χαλάζι χτύπησε 170.000 στρμ. αμπελιών σε Bordeaux, Cognac

«Με μια μόνο καταιγίδα, περισσότερα από 100.000 στρέμματα με αμπελώνες καταστράφηκαν στο Μπορντό και το Κονιάκ. Το σενάριο επαναλαμβάνεται ίδιο με το 2013!» αναφέρει ο Bernard Farges, πρόεδρος του AOC Bordeaux.

Χαλάζι χτύπησε 170.000 στρμ. αμπελιών σε Bordeaux, Cognac

0
0

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της 28ης Μαΐου της Ομοσπονδίας των μεγάλων κρασιών του Bordeaux, επλήγησαν 71.000 στρέμματα, από τα οποία 34.000 στρέμματα καταστράφηκαν περισσότερο από 80%.

Δύο χαλαζοπτώσεις έπληξαν τη Gironde και την Charente στις 26 Μαΐου 2018, πιο καταστροφική ήταν η χαλαζόπτωση που έπληξε τα αμπέλια του Médoc (12.000 στρέμματα).

«Δεν είναι πλέον τοπικά γεγονότα. Οι ανησυχίες των αμπελουργών προέρχονται από την έκταση της ζημιάς», αναφέρει ο Jérôme Despey, πρόεδρος του εξειδικευμένου συμβουλίου της FranceAgriMer.

Στο Cognac, επίσης χτυπήθηκαν από το χαλάζι, όπου καταστράφηκαν τρεις βασικές περιοχές: το νότιο μισό του Charente Maritime, του Borderie και του Rouillac. Συνολικά 35.000 στρέμματα καταστράφηκαν περισσότερο από 80%. «Το χαλάζι έπεσε σε περιοχές που είχαν επιβιώσει επί 40 χρόνια», αναφέρει ο Alexandre Imbert, διευθυντής της Γενικής Ένωσης Οινοπαραγωγών AOC Cognac.

Συνολικά, δηλαδή, περισσότερα από 170.000 στρέμματα χτυπήθηκαν από το χαλάζι, δηλαδή μια περιοχή μεγαλύτερη από την περιοχή του Παρισιού.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την μικρή παραγωγή του περασμένου έτους λόγω παγετού, ενώ σημειώνεται ότι το  Cognac πλήττεται για τρία συναπτά έτη από κλιματικούς κινδύνους. Η μόνη άμυνα είναι η ασφάλιση συγκομιδής που είχαν κάνει οι παραγωγοί, όμως πλέον υπάρχει ζήτημα προμήθειας του εμπορίου.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία