BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Αναγκαία συμφωνία πριν το στρατηγικό σχέδιο στο κρασί

Ένας νέος κύκλος αναζητήσεων έχει ανοίξει για τον εγχώριο αμπελοοινικό τομέα, αφήνοντας πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για την εξέλιξή του, ιδιαίτερα αν συσχετιστεί με την καλά συντονισµένη προσπάθεια που αποτυπώθηκε στο προηγούµενο δεκαετές Στρατηγικό Σχέδιο και ζύμωσε εν τέλει τον σημερινό οινικό χάρτη της χώρας.

Αναγκαία συμφωνία πριν το στρατηγικό σχέδιο στο κρασί

6
0

Πάθος, στόχευση και, κυρίως, ενότητα απαιτεί η υποστήριξη του  κρασιού,  τονίζουν από την πλευρά τους οι 28 οινοποιοί της Νεμέας που, ξεκινώντας, φέτος πιο δυναμικά από ποτέ, την προετοιμασία τους για τις Μεγάλες Μέρες 2018, συγκεντρώθηκαν, δοκίμασαν ο ένας τα κρασιά του άλλου και αντάλλαξαν απόψεις με χαλαρή διάθεση. Αυτή άλλωστε είναι η ίδια η φύση του κρασιού, να λειτουργεί ως δεσμός συνεκτικός μικρότερων και μεγαλύτερων ομάδων σε όλες τις στιγμές της ζωής αλλά και στα μήκη και πλάτη της Γης, όπως πρόσφατα στη Rioja και στο 9ο Συμπόσιο του Ινστιτούτου των Masters of Wine.

Στην πόλη Logrono, στην καρδιά της αμπελουργικής ζώνης, εκεί ταξίδεψε το Wine Trails, εκεί που μερικά από τα καλύτερα κρασιά του κόσμου συνάντησαν πολλή δίψα για γνώση συνθέτοντας μια εκρηκτική εμπειρία. Και λίγο πριν στη Νέα Υόρκη, για το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο για τα κρασιά των ηφαιστείων βρίσκοντας τη Σαντορίνη 2016 του Χατζηδάκη πρώτη επιλογή του διεθνούς πρακτορείο Bloomberg.

Φυσικά από το καλοκαιρινό τεύχος του Wine Trails δεν θα μπορούσε να λείπει η πρόγευση του τρύγου που έρχεται με πλούσιο ρεπορτάζ σε όλες τις αμπελουργικές ζώνες αλλά και όλες οι θεσμικές εξελίξεις στον κλάδο του ελληνικού κρασιού.

Όλα αυτά μαζί βέβαια με ένα πλήρες πανόραμα των πολυάριθμων εκδηλώσεων που έγιναν αλλά και έρχονται αλλά και ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα στην ελληνική και παγκόσμια αγορά οίνου, μπύρας και αποσταγμάτων στο Wine Trails που κυκλοφορεί το Σάββατο 30 Ιουνίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία