BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Η Έλεν Μίρεν αγωνιά για τα άρρωστα αρχαία λιόδεντρα της Απουλίας

Η διάσημη βρετανίδα ηθοποιός ξεκίνησε δυναμική καμπάνια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν δέντρα ηλικίας 2.000 ετών από ένα επιθετικό βακτήριο σε ελαιώνες στην Απουλία, στη ΝΑ Ιταλία, κοντά στο εξοχικό της.

Η Έλεν Μίρεν αγωνιά για τα άρρωστα αρχαία λιόδεντρα της Απουλίας

3
0

Η Ελεν Μίρεν «πρωταγωνιστεί» σε καμπάνια διάσωσης των αρχαίων ελαιόδεντρων στην Απουλία, όπου βρίσκεται το δεύτερο σπίτι της

Η Ελεν Μίρεν έχει επιλέξει τη μαγευτική και γραφική Απουλία στο νοτιοανατολικό άκρο της Ιταλίας για να ζει τέσσερις μήνες τον χρόνο, άνοιξη και καλοκαίρι ουσιαστικά, με τον σύζυγό της, στο πανέμορφο εξοχικό που έχουν αποκτήσει εκεί.

Κι ενώ κάθε φορά που πηγαίνει εκεί νιώθει ότι βρίσκεται σε έναν επίγειο παράδεισο, τη μαγεία του σκηνικού ήρθε να διαταράξει ένα μοχθηρό βακτήριο που ακούει στο επιστημονικό όνομα «Xylella fastidiosa» και έχει προσβάλει μέχρι στιγμής ένα μεγάλο ποσοστό από τα αρχαία ελαιόδεντρα της περιοχής.

Η δραστήρια Μίρεν λοιπόν, αποφάσισε να ρίξει όλο το βάρος της αυτή την εποχή σε μία καμπάνια ευαισθητοποίησης, καθώς πρόκειται για δέντρα ηλικίας μέχρι και 2.000 ετών!

«Πρέπει να βοηθήσουμε ώστε να σωθούν αυτά τα πανέμορφα και ιστορικής σημασίας δέντρα. Είναι απίστευτο, αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για τα ίδια δέντρα που κάποτε κοιτούσε ο Βιργίλιος και κάποιος ρωμαίος αυτοκράτορας. Πρόκειται για μεγάλη τραγωδία και πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ολόκληρη η Ευρώπη, προκειμένου να σταματήσουμε αυτή την επιδημία» δήλωσε η ηθοποιός στο εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας «Ansa».

Κάλεσε επίσης την ιταλική κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά τους αγρότες που βλέπουν την ιδιοκτησία τους να πλήττεται από αυτό το τόσο επιθετικό βακτήριο – αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph. Τόσο οι ιταλοί αγρότες όσο και οι δήμαρχοι των γύρω περιοχών δηλώνουν ενθουσιασμένοι που έχουν στο πλευρό τους μία τέτοια οσκαρική στήριξη. Το κακό βακτήριο μεταδίδεται από ένα συγκεκριμένο έντομο (meadow spittlebug). Ελπίζουν μάλιστα ότι το ηχηρό όνομα της Μίρεν θα παρασύρει κι άλλους μεγάλους αστέρες ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους γι’ αυτόν τον καλό σκοπό, όπως για παράδειγμα τον Μπραντ Πιτ και τον Ρίτσαρντ Γκιρ.

Πηγή: protagon.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία