BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Μείωση της φορολογίας αγροτών ζητά ο Κεγκέρογλου

Ο κ. Κεγκέρογλου έκανε αναφορά σε προτάσεις για το αγροτικό του Κινήματος Αλλαγής.

Μείωση της φορολογίας αγροτών ζητά ο Κεγκέρογλου

2
0

Στο πρόβλημα της υπερφορολόγησης του αγροτικού τομέα στάθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος μεταξύ άλλων πρότεινε τη μείωση της φορολογίας του εισοδήματος των αγροτών και την κατάργηση όλων των ειδικών φόρων στην παραγωγή προϊόντων όπως είναι ο φόρος στο κρασί.

Ο κ. Κεγκέρογλου παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Γεωργικής Έκθεσης Μεσσαράς όπου αφού χαιρέτησε την 16η διοργάνωση της έκθεσης, επισκέφθηκε μαζί με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής τα περίπτερα των εκθετών.

Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ άλλων: «φέτος η έκθεση αποτελεί άλλη μια μεγάλη συνάντηση των ανθρώπων της παραγωγής και της δημιουργίας με τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες για να επιτευχθούν καλύτερα αποτελέσματα που θα αμβλύνουν το πρόβλημα της υπερφορολόγησης του αγροτικού τομέα», ενώ υποστήριξε πως η Γεωργική Έκθεση Μεσσαράς για τρεις δεκαετίες τώρα συμβάλει στην ανάπτυξη και την αγροτική παραγωγή με καινοτομίες, εκσυγχρονισμό, νέες μεθόδους, επιστημονικές πρακτικές και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Στη συνέχεια έκανε μια σύντομη αναφορά σε συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις τις οποίες έχει επεξεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής, οι οποίες αφορούν στην:   

-Μείωση της φορολογίας εισοδήματος.

-Κατάργηση όλων των ειδικών φόρων στην παραγωγή προϊόντων. (φόρος κρασιού, κτλ.)

-Μείωση κατά 50% των φόρων για προϊόντα που διακινούνται μέσω Ομάδων Παραγωγών και Συνεταιρισμών.

-Απαλλαγή από τους επιπλέον φόρους στην αγροτική γη και τα παραγωγικά μέσα.

-Θέσπιση χαμηλού άνω ορίου για τις ασφαλιστικές εισφορές με αποσύνδεση από το εισόδημα.

-Ιδιαίτερη μέριμνα για την στήριξη της αγροτικής οικογένειας.   

-Αξιοποίηση όλων των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, του ΕΣΠΑ αλλά και του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων για έργα στον αγροδιατροφικό τομέα με προτεραιότητα  τα αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα που θα ανακόψουν την ερημοποίηση και θα διασφαλίσουν την αγροτική παραγωγή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία