Ακόµα, να σηµειωθεί πως ο τρύγος δεν έχει ξεκινήσει σε βασικές ποικιλίες όπως ο Ροδίτης και το Σαββατιανό στη Βοιωτία και τη Νέα Αγχίαλο, ενώ στη Σαντορίνη (φωτό από το κτήµα Σιγάλα) άρχισε ήδη από τις 20 Ιουλίου για το Ασύρτικο και ολοκληρώθηκε συνολικά στις 17 Αυγούστου. Σηµειωτέον ότι, βάσει παραγόντων της αγοράς, στις περιπτώσεις που η παραγωγή θα κυµανθεί στα περσινά επίπεδα, η τιµή αναµένεται να παραµείνει σταθερή όπως εκτιµάται.
«Η περσινή παραγωγή ήταν µέτρια, φέτος είναι χειρότερη», αναφέρει στην Agrenda, ο παραγωγός από το Άρµα Βοιωτίας Ανδρέας Τριανταφύλλου, εκτιµώντας ωστόσο πως αυτό ίσως οδηγήσει σε µια αύξηση της τιµής, η οποία σε κάθε περίπτωση «δεν θα είναι αρκετή ώστε να µπορέσει να ισορροπήσει µε την απώλεια της παραγωγής». Μάλιστα, σε ορισµένα αµπέλια όπως τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου, η απόδοση είναι µειωµένη µέχρι και 50%. Οι τιµές παραγωγού δεν έχουν ανακοινωθεί ακόµα, όµως πέρυσι κυµάνθηκαν στα 28 µε 29 λεπτά το κιλό για το Σαββατιανό. Και στην Αρκαδία η παραγωγή αναµένεται µειωµένη, περίπου κατά 30%, σύµφωνα µε τον παραγωγό Αλέξανδρο Παπαδόπουλο.
Βρείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda
29-09-2018 01:10Γιάννης
Με 28 λεπτά το κιλά τα σταφύλια, δεν είναι εμπόριο αλά κλέψιμο.
Απάντηση