BACK TO
TOP
Ελαιώνες και Αμπελώνες

Στην καταγραφή εναπόκειται η σωτηρία των αρχαίων ελαιόδεντρων

Επιμένουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Κρήτης στη σωτηρία και την ανάδειξη των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων του νησιού, συνεχίζοντας την καταγραφή αυτού του φυσικού πλούτου με την επιστημονική υποστήριξη του ΤΕΙ Κρήτης.

Στην καταγραφή εναπόκειται η σωτηρία των αρχαίων ελαιόδεντρων

0
1

Με πρωτοβουλία του δραστήριου πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Στέφανος», δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνης και σε συνεργασία με το Δίκτυο Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης και αρμόδιους επιστήμονες του ΤΕΙ, έγινε καταγραφή εξαιρετικά σημαντικών ελαιόδεντρων στα χωριά Πασσαλίτες, Kαλαμάς και  Mελισουργάκι.
Οι αρχαίες ελιές ανήκουν στον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Αντώνη Ζαχαριουδάκη, ο οποίος τις έχει παραχωρήσει άτυπα στο σύλλογο. Κατά την επίσκεψή τους οι επιστήμονες κατέγραψαν τα ελαιόδεντρα του  κ. Ζαχαριουδάκη, αλλά και άλλες δύο πολύ εντυπωσιακές ελιές δίπλα στο χωριό Καλαμάς.
Τα δέντρα του κ. Ζαχαριουδάκη αποτελούν, κατά τους επιστήμονες,  εξαιρετική περίπτωση καθώς βρίσκονται όλες μαζί, δίπλα στα γραφεία του συλλόγου σε ένα υπέροχο τοπίο. Κοντά τους υπάρχει ένας στάβλος με άλογα και πολλά άλλα ζώα καθώς και ένας χώρος εκπαίδευσης στην ιππασία. Την επίσκεψη για την καταγραφή πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Στεφανος Αντώνης Ζαχαριουδάκης, το μέλος και μάγειρας του συλλόγου Γιώργος Σωπασής, ο εκ των ιδρυτών της πρωτοβουλίας για τη σωτηρία και την ανάδειξη των αρχαίων και των ιστορικών ελαιόδεντρων της Κρήτης  Κώστας  Σαββάκης. Από την πλευρά του ΤΕΙ συμμετείχε η επιστήμονας της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας Γιώτα Ψειροφωνιά και ο φοιτητής Χάρης Τζανόπουλος.
Όλοι έτυχαν άψογης φιλοξενίας από τον πολιτιστικό σύλλογο.
Ήδη το ΤΕΙ Κρήτης, πάντα σε συνεργασία με πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού, έχει καταγράψει εκατοντάδες αρχαία και ιστορικά ελαιόδεντρα, δημιουργώντας βάση δεδομένων, στην οποία μπορούν να ανατρέξουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. http://cyrus.tcdn.teiher.gr/Default.aspx?alias=cyrus.tcdn.teiher.gr/olivetrees





Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

08-03-2012 17:32Τσακίρογλου Μανώλης

Με ποιόν θα πρέπει να επικοινωνίσω για την καταγραφή ενός υπεραιωνόβιου ελαιόδεντρου ; Ευχαριστώ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία