BACK TO
TOP
Business

Η Syngenta αποκτά τους σπόρους της Nidera

Ο κινεζικός έμπορoς σιτηρών Cofco International συμφώνησε να πουλήσει τη δραστηριότητα στον τομέα των σπόρων σποράς στον ελβετικό όμιλο Syngenta AG, καθώς αναθεωρεί τις δραστηριότητές του μετά από μια σειρά σημαντικών εξαγορών στο εξωτερικό.

Η Syngenta αποκτά τους σπόρους της Nidera

0
0

Από εδώ και στο εξής οι σπόροι της Nidera, που δραστηριοποιείται στη Λατινική Αμερική, θα ανήκουν στην COFCO InternationalLtd., σύμφωνα με τη σύναψη δεσμευτικής συμφωνίας για την εξαγορά που ανακοινώθηκε από τις εταιρείες Syngenta και  COFCO InternationalLtd. στις 6 Νοεμβρίου στο Μπάσελ της Ελβετίας.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπόκειται σε εκκαθάριση από τις σχετικές αρμόδιες αρχές ελέγχου, ενώ οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν γνωστοποιούνται.

Η Syngenta αποκηρύσσει οποιαδήποτε πρόθεση ή υποχρέωση να ενημερώσει τυχόν μελλοντικές δηλώσεις ως αποτέλεσμα εξελίξεων που εμφανίζονται ύστερα από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της.

Η επιχείρηση των σπόρων της Nidera συγκεντρώνεται στην Αργεντινή και τη Βραζιλία, με δίκτυο σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της COFCO International. Επικεντρώνεται στο καλαμπόκι, το ηλιέλαιο, το σόργο, τη σόγια και το σιτάρι

Αντιπροσωπεύει ολόκληρη τη δραστηριότητα των σπόρων της COFCO International, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.

Η πώληση της επιχείρησης στη Syngenta σημαίνει ότι θα παραμείνει υπό κινεζική κυριότητα μετά την εξαγορά της ChemChina φέτος της ελβετικής ομάδας χημικών φυτών και σπόρων.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο παγκόσμιος τομέας σπόρων προς σπορά γνώρισε μια σειρά συμφωνιών ενοποίησης πολλών δισεκατομμυρίων, καθώς οι εταιρείες που προμηθεύουν τους αγρότες πιέζονται από τις επίμονα χαμηλές τιμές καλλιεργειών.

Η Syngenta έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει συμφωνίες για να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στη βιομηχανία σπόρων.





























































Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία