BACK TO
TOP

Προϊόντα

papadogianis_M_3_5

Παραµένει στην περιοχή των 300 ευρώ ο τόνος η ζήτηση των τοπικών µύλων για το εγχώριο σκληρό σιτάρι, τουλάχιστον για τις καλές ποιότητες, αφού στο κοµµάτι της εξαγωγής, το εµπόριο διατηρεί τα 280 ευρώ ο τόνος FOB, για τα λιγότερο ποιοτικά αποθέµατα.

papadogianis_M_3_5

Σταδιακή προσγείωση προς την περιοχή των 90 σεντς προδίδουν οι τελευταίες συνεδρίες στο Χρηµατιστήριο της Νέας Υόρκης, σε µια εξέλιξη που έρχεται να επιβεβαιώσει εκ των υστέρων τις κερδοσκοπικές δυνάµεις που είχαν αναπτυχθεί στις αρχές Μαρτίου, όταν οι τιµές άγγιξαν τα 100 σεντς.

OO5JEHIJPNKZVGE5OJ2UQIGV2I

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε επίσημα την Παρασκευή 22 Μαρτίου την επιβολή δασμών στις εισαγωγές σιτηρών, ελαιούχων σπόρων και καλαμποκιού από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τα έσοδα της Μόσχας και του συμμάχου της και να «κατευνάσει» όσους διαμαρτύρονται εδώ και μήνες για φθηνές εισαγωγές.

Sitari-agora-site_03-24

Δουλειές στα 280 ευρώ ο τόνος FOB ελληνικό λιμάνι και μάλιστα με υποτονικό ενδιαφέρον όσο οι αγορές της Ιταλίας παραμένουν σε κανάλι διόρθωσης τιμών, κρατούν σε επιφυλακή τους συντελεστές της αγοράς σκληρού σίτου ενόψει του αλωνισμού τον προσεχή Ιούνιο.

sitari_site_martios

Περισσότερα στρέμματα με σκληρό σιτάρι αναμένεται ότι θα καλλιεργήσουν αυτήν την άνοιξη οι Καναδοί αγρότες, με την έκθεση προθέσεων σποράς που εκπόνησε η αρμόδια υπηρεσία της χώρας, να αποτιμά στο 5,1% την αύξηση των εκτάσεων.

papadogianis_M_3_5

Οι χρηµατιστηριακές τιµές στο βαµβάκι κατάφεραν να κρατηθούν για λίγο πάνω από τα 100 σεντς και αυτό είναι λογικό, καθώς αρκετοί κερδοσκόποι βρήκαν την ευκαιρία να ρευστοποιήσουν αποκοµίζοντας τα κέρδη τους.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου φυσικά και επικρατεί δυσαρέσκεια για τις σηµερινές τιµές και ανησυχία για τα επίπεδα τιµών που ενδέχεται να έχουµε στο ξεκίνηµα της νέας σοδειάς. Αναφορικά µε τις τελευταίες τιµές εξαγωγής, οι πωλητές είναι διατεθειµένοι να πουλήσουν στα 310 ευρώ ο τόνος FOB για τα µέτρια προς χαµηλής ποιότητας σιτάρια, εντούτοις οι Ιταλοί αγοραστές δεν ενθουσιάζονται.

papadogianis_M_3_5

Στην ελληνική αγορά σκληρού σίτου οι τιµές εξαγωγής µειώθηκαν 5-10 ευρώ σε σχέση µε την προηγούµενη εβδοµάδα, µε τους Ιταλούς αγοραστές να δείχνουν νωχελικό ενδιαφέρον στα 310 ευρώ ο τόνος.

sunedrio-alieias-udatokalliergeias

Ένθερμος υποστηρικτής στο Συνέδριο Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024 «Γαλάζιοι Ορίζοντες» που διοργανώνεται από το ΥΠΑΑΤτο Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, η ΕΛΟΠΥ, η οποία θα έχει εκπροσώπηση στις συζητήσεις που απαρτίζουν την ημερήσια διάταξη.

papadogianis_M_3_5

Αναµφισβήτητα το βαµβάκι έχει υπερ-αποδώσει χρηµατιστηριακά, σηµειώνοντας νέα υψηλά δωδεκαµήνου, ενώ παράλληλα άλλα εµπορεύµατα (π.χ. δηµητριακά) βρίσκονται υπό πίεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία