BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Υψηλό το επίπεδο προστασίας του καταναλωτή, σημειώνει ο Λεονταρίδης

Την επισήμανση ότι το ΥΠΑΑΤ, «διασφαλίζει σε καθημερινή βάση υψηλό επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας και προλαμβάνει κάθε είδους παράνομης διακίνησης μη ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή», έκανε ο κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, στην Αγία Παρασκευή.

Υψηλό το επίπεδο προστασίας του καταναλωτή, σημειώνει ο Λεονταρίδης

1
0
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την εφαρμογή του σχεδίου εντατικοποίησης των υγειονομικών κτηνιατρικών ελέγχων τροφίμων ζωικής προέλευσης που έθεσε το Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα με έμφαση στον τομέα κρέατος αμνοεριφίων,  ενόψει των εορτών του Πάσχα.

Μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, ο κ. Λεονταρίδης δήλωσε τα εξής
«Τα Ινστιτούτα  και  τα Κτηνιατρικά Εργαστήρια των Κέντρων Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών και Θεσσαλονίκης εξοπλισμένα με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και στελεχωμένα με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, διενεργούν σε καθημερινή βάση σημαντικό αριθμό εργαστηριακών εξετάσεων τροφίμων ζωικής προέλευσης.  Με τον τρόπο αυτό  διασφαλίζουμε  υψηλό επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας και προλαμβάνουμε κάθε είδους παράνομης διακίνησης μη ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή, ενώ αποφεύγουμε κάθε τυχόν αθέμιτη ενέργεια παραπλάνησής του. Παράλληλα εφοδιάζεται συνεχώς η ελληνική αγορά με υψηλής ποιότητας αγροδιατροφικά προϊόντα.
Επιπλέον, με την πιστή τήρηση των κτηνιατρικών υγειονομικών ελέγχων στα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, οι οποίοι έχουν  ήδη εντατικοποιηθεί από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα και θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια όλης της Μεγάλης Εβδομάδος, θα διαπιστώνονται εγκαίρως τυχόν παραβάσεις η μη συμμορφώσεις στις οποίες άμεσα θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από την Νομοθεσία  κυρώσεις».  

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αφού περιηγήθηκε στα κτηνιατρικά εργαστήρια και στις  εγκαταστάσεις του Κέντρου, τα οποία έχουν οριστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως Εθνικά εργαστήρια Αναφοράς, συνομίλησε από κοντά με το προσωπικό και ενημερώθηκε για τις αρμοδιότητές του. Ειδικότερα  το Κέντρο, μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνο για τη διενέργεια επίσημων ελέγχων στους τομείς:  
  • υγείας των ζώων.
  • επιδημιολογικής επιτήρησης, διερεύνησης και εξάλειψης των ασθενειών των ζώων (π.χ. ευλογιά, λύσσα).
  • εργαστηριακών αναλύσεων των τροφίμων ζωικής προέλευσης.
  • εξέτασης επίσημων δειγμάτων ζώντων ζώων και τροφίμων ζωικής προέλευσης στο πλαίσιο της εύρυθμης  λειτουργίας των συστημάτων εισαγωγής, εξαγωγής, διακίνησης και εμπορίας ζώντων ζώων και προϊόντων τους.  
  • διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων.
  • εφαρμογής του  εθνικού προγράμματος καταλοίπων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία