BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Προειδοποίηση Κομισιόν σε Βουλγαρία, Ελλάδα και Σλοβενία για τα αλιευτικά δεδομένα

Να τηρήσουν την υποχρέωσή τους για απευθείας ηλεκτρονική ανταλλαγή των αλιευτικών δεδομένων με άλλα κράτη μέλη ζητά η Κομισιόν από τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και τη Σλοβενία με επίσημο αίτημά της. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους εντός 2 μηνών η Κομισιόν μπορεί να παραπέμψει τα εν λόγω κράτη μέλη στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προειδοποίηση Κομισιόν σε Βουλγαρία, Ελλάδα και Σλοβενία για τα αλιευτικά δεδομένα

1
0
Υπενθυμίζεται ότι τα κράτη μέλη πρέπει να θεσπίσουν τα απαραίτητα συστήματα που να επιτρέπουν την ηλεκτρονική ανταλλαγή αλιευτικών δεδομένων με βάση τον κανονισμό τον κανονισμό της ΕΕ για τον έλεγχο της αλιείας.

«Η έλλειψη ενός τέτοιου συστήματος δεν θα επιτρέπει, ενδεχομένως, στα σκάφη των άλλων κρατών μελών να ασκούν το δικαίωμά τους να αλιεύουν στις εν λόγω 3 χώρες ούτε να εκφορτώνουν ή να πωλούν αλιεύματα στο έδαφός τους. Ομοίως, τα αλιευτικά σκάφη με σημαία Βουλγαρίας, Ελλάδας ή Σλοβενίας ενδέχεται να μην μπορούν να αλιεύουν εκτός των υδάτων των εν λόγω χωρών ούτε να εκφορτώνουν ή να πωλούν αλιεύματα σε άλλες χώρες της ΕΕ», σημειώνει χαρακτηριστικά η Κομισιόν.

Το σύστημα θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες όπως δεδομένα από το σύστημα παρακολούθησης σκαφών, πληροφορίες που περιέχει το ημερολόγιο αλιείας, δηλώσεις εκφόρτωσης και άλλες δηλώσεις. Αυτές οι απαιτήσεις είναι υποχρεωτικές από την 1η Ιανουαρίου 2010 για όλα τα κράτη μέλη.

Σημειώνεται ότι η πλήρης και ορθή εφαρμογή των κανόνων της ΕΕ για την αλιεία συνιστά προτεραιότητα για την Κομισιόν και αποβλέπει στην εξασφάλιση βιώσιμων αλιευτικών πρακτικών

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία