BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Κτηνοτροφία με αγροτουρισμό στο ψηφισθέν νομοσχέδιο

Τη δυνατότητα δηµιουργίας (µη κύριων) καταλυµάτων σε κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις που επιθυµούν να αναπτύξουν αγροτουριστική δραστηριότητα αλλά και ρυθµίσεις για τη φορολογία και την ασφάλιση των αγροτών που την ασκούν προβλέπει, µεταξύ άλλων, το νοµοσχέδιο του υπουργείου Τουρισµού που ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουλίου από τη Βουλή.

Κτηνοτροφία με αγροτουρισμό στο ψηφισθέν νομοσχέδιο

2
0
Παρά το γεγονός ότι η Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της Ν∆ και η οποία «διόρθωνε» ορισµένα σηµεία στα οποία είχε επικεντρώσει την κριτική της η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το χάσµα µεταξύ των δύο δεν γεφυρώθηκε. Κάτι που φάνηκε άλλωστε και κατά την ηµέρα της ψήφισης του νοµοσχεδίου όταν ο κ. Καρασµάνης δεν εµφανίστηκε στην αίθουσα για να προτείνει την τροπολογία.  

Σύµφωνα µε όσα αναφέρει το νοµοσχέδιο
-Αγροτουριστική δραστηριότητα µπορούν να ασκήσουν αγροκτήµατα και αγροτικές εκµεταλλεύσεις που συνοδεύονται µε οργανωµένες επιχειρηµατικά υπηρεσίες είτε εστίασης, είτε υποδοχής και φιλοξενίας σε τουριστικά καταλύµατα µέγιστης δυναµικότητας έως 40 κλινών.
-Εφόσον παρέχουν υπηρεσίες εστίασης, οι αγροτουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να χρησιµοποιούν προϊόντα από το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της κάθε Περιφέρειας. Εάν, ωστόσο, η επιχείρηση αδυνατεί-λόγω αντικειµενικών δυσκολιών- να διασφαλίσει τις αναγκαίες ποσότητες, υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης µέσω του Περιφερειακού Συµβουλίου.  
-Μπορούν να ιδρύουν µη κύρια καταλύµατα οι κτηνοτροφικές εκµεταλλεύσεις που θέλουν να αναπτύξουν και αγροτουριστική δραστηριότητα
-Το προερχόµενο από αγροτουριστική δραστηριότητα εισόδηµα του επαγγελµατία αγρότη δηλώνεται και φορολογείται ως αγροτικό εισόδηµα, εφόσον δεν υπερβαίνει το 50% του ετήσιου ατοµικού εισοδήµατός.
-Ο επαγγελµατίας αγρότης που ασκεί αγροτουριστική δραστηριότητα θα ασφαλίζεται στον ΟΓΑ, µε την προϋπόθεση ότι το εισόδηµα από τη δραστηριότητα αυτή δεν υπερβαίνει το 50% του ετήσιου εισοδήµατός του
-Αγροτουριστική επιχείρηση θα µπορούν να ιδρύουν και µη επαγγελµατίες αγρότες
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία