BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Προσωρινή ανάσα για τις πτηνοτροφικές

Αναστολή της πληρωμής των προστίμων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πήραν οι επιχειρήσείς.

Προσωρινή ανάσα για τις πτηνοτροφικές

2
0
Μικρή ανάσα δίνει στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών για αναστολή μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου της καταβολής των προστίμων-μαμούθ συνολικού ύψους άνω των 40 εκατ. ευρώ που επέβαλε πριν από μερικές εβδομάδες η Επιτροπή Ανταγωνισμού

Μιλώντας στο Agronews o γενικός διευθυντής του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Πίνδος», Λάζαρος Τσακανίκας, έκανε λόγο για «θετικό σημάδι καθώς ο πρόεδρος του Εφετείου έκανε δεκτή την αίτηση των επιχειρήσεων για «πάγωμα» στο 100% του επιβληθέντος προστίμου»

Με την προσωρινή, έστω, αναστολή οι πτηνοτροφικές γλυτώνουν την άμεση χρεοκοπία ωστόσο η πραγματική «μάχη» θα δοθεί από το Σεπτέμβριο και μετά. Συγκεκριμένα, στις 15 του μήνα έχει προγραμματισθεί να εκδικασθεί η αίτηση αναστολής της ποινής που έχουν καταθέσει οι επιχειρήσεις ενώ μένει να οριστεί και η ημερομηνία εκδίκασης της προσφυγής εναντίον της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που έχουν υποβάλει οι «κοτοπουλάδες».

Yπενθυμίζεται ότι στα τέλη του Ιουνίου είχε κρίνει «ένοχες» 13 πτηνοτροφικές επιχειρήσεις για πρακτικές χειραγώγησης της αγοράς με κυριότερη κατηγορία ότι για 14 χρόνια καθόριζαν τις τιμές μεταπώλησης και κατένειμαν την πελατεία, με στόχο τον καταμερισμό της αγοράς.

Στη λίστα περιλαμβάνονται όλα τα γνωστά ονόματα και οι σημαντικότεροι «παίκτες» της αγοράς, όπως ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» στον οποίο επιβλήθηκε και η μεγαλύτερη «καμπάνα» ύψους 12,4 εκατ. ευρώ ενώ με πρόστιμο ύψους 5,2 εκατ. ευρώ επιβαρύνεται και ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Άρτας.

Από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις το υψηλότερο πρόστιμο, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ έχει επιβληθεί στον όμιλο Νιτσιάκου.
Από το στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν ξέφυγε ούτε ο Σύνδεσμος Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Ελλάδας στον οποίο επιβάλλεται πρόστιμο 3.887 εκατ. ευρώ.


Γιάννης Τσατσάκης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία